MGK'ya yeni atama!

Hakkari Valisi Muammer Türker, MGK Genel Sekteri olarak atandı.

MGK'ya yeni atama!

Hakkari Valisi Muammer Türker, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak atandı. Türker, 30 Nisan'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek olan Nisan ayı olağan toplantısına katılacak.

Türker, ''MGK Genel Sekreterliği'ne geçici görevle görevlendirildik. Pazartesi günü kısmet olursa MGK toplantısına katılacağım'' dedi.

Vali Türker, Van Ferit Melen Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, geçici olarak MGK Genel Sekreterliği görevine getirildiğini bildirdi.

Pazartesi günü yapılacak MGK toplantısına katılacağını ifade eden Türker, ''Büyüklerimizin takdiri, bize ve burada yaptığımız hizmetlere değer vermeleri benim için onurlu bir durumdur. Aynı zamanda Allah'ın takdiridir. İnşallah hayırlı hizmetler olur. Millete borcumuzu ödemeye çalışacağız'' diye konuştu.

Hakkari'de yaklaşık 3,5 yıldır valilik yaptığını belirten Türker, daha önce Başbakanlık'ta güvenlik işleri genel müdürlüğü yaptığını, konuya çok uzak olmadığını kaydetti.

Türker, edindiği tecrübe ve birikimi milletin hizmetine sunma imkanına kavuşacağını söyledi.

Muammer Türker kimdir?

1963 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. 1987’de Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988’de bir yıl süreyle İngiltere’nin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990-1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı.

Sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü ve daire başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yaptı.

2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. Avrupa Birliği ile yürütülen tarama sürecinde “Ulaştırma Politikası” ve “Trans-Avrupa Şebekeleri” fasıllarının koordinatörlüğünü yaptı. Ayrıca Türk Telekom ve Türksat şirketlerinin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu.

2006 2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olup, 5 Ocak 2009 tarihinden itibaren Hakkari Valisi olarak görev yapıyordu.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Muammer Türker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler