MGK’dan sert karar: "İzin verilmeyecektir"

MGK toplantısı sona erdi. Milli Güvenlik Kurulu Nisan ayı olağan toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün baş

MGK’dan sert karar: "İzin verilmeyecektir"

MGK toplantısı sona erdi. Milli Güvenlik Kurulu Nisan ayı olağan toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Nisan ayı olağan toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Halkımızın huzurunu ve ülkemizin güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak toplantıda görüşülmüş, ayrıca ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiştir. Suriye’de süregelen çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz başta olmak üzere bölgesel barış ve istikrara yönelik oluşturduğu tehdit kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Ülkemizde misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da gözden geçirilmiştir. Ortadoğu bölgesindeki diğer gelişmeler de ele alındı. Meydana gelen gelişmeler tüm boyutlarıyla incelenmiş, ikili ilişkilerimizin son durumu gözden geçirilmiştir. Ülkedeki mevcut sıkıntıların bugün yapılan genel seçimlerin de katkısıyla demokratik ve anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasının, Irak’la birlikte bölgemizin huzur ve istikrarına olumlu etkide bulunacağı belirtilmiştir. İsrail ve Filistin arasında yürütülen barış müzakerelerinde gelinen aşama değerlendirilmiştir, bölgede kalıcı ve yaşanabilir barış için elzem olan Filistinliler arası birliğin sağlanması doğrultusunda Fetih ve Hamas arasında yapılan duyulan memnuniyet dile getirilmiştir. Mısır’da son zamanda yaşanan olaylar gözden geçirilerek özellikle kitlesel idam kararları hakkında duyulan kaygı ifade edilmiş, bu kararların dost ve kardeş Mısır halkının geleceği bakımından düzeltileceği yönündeki beklenti dile getirilmiştir. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz, bölgesel ve küresel güvenlikle ilgili değerlendirmeler ele alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler