MGK'dan Kuzey Irak kararı

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride Van'daki deprem felaketi ile ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek, acil barınma, iaşe ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm tedbirlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaksız

MGK'dan Kuzey Irak kararı

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride Van'daki deprem felaketi ile ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek, acil barınma, iaşe ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm tedbirlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaksızın alınmaya devam edileceği teyit edilmiştir" denildi. Teröre destek verenlerin, terörün doğurduğu olumsuz sonuçlara da ortak olacağı belirtirilirken, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü varlığına dikkat çekilerek, "Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetinin sona erdirilmesi yönündeki kat'i ve ertelenemez beklentimiz, kuvvetle vurgulanmıştır" denildi.

VAN DEPREMİ

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yayınlanan bildiride terörle mücadeledeki kararlılığa dikkat çekildi.

Teröre destek verenlerin, terörün olumsuz sonuçlarına da ortak olacağı bildirilirken, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün varlığının sona erdirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Van'da meydana gelen deprem felaketi ve yardım faaliyetlerinin öncelikli gündem maddesi olarak değerlendirildiği bildiride, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek, acil barınma iaşe ve benzeri ihtiyacılarını karşılamak için gerekli tüm tedbirlerin, hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaksızın, alınmaya devam edileceği teyid edilmiştir" denildi.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantıda son dönemde artan terör saldırıları ve sonrasındaki gelişmelerin ele alındığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütüne destek veren, lojistik imkan sağlayan, teşvik eden, faaliyet alanı açan çevreler veya ülkelerin, bir insanlık suçu olan, hiçbir haklı ve meşru gerekçeye dayandırılamayacak ve hiçbir şekilde kabul edilebilir bir hak arayışı olarak gürölemeyecek terörün doğurduğu olumsuz sonuçlara ortak olacaklarına işaret edilmiştir. Bu çerçevede, dost ve müttefik ülkelerin, terör örgütü ve yandaşlarının ülkelerinde faaliyet göstermelerine mani olmaları, terörün maddi kaynağının kurutulması için gerekli detbirlğeri almaları ve Türkiye'nin terörle mücadelesine etkin destek vermelerinin beklendiği kaydedilmiştir."

"IRAK'IN KUZEYİ'NDEKİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN VARLIĞI SONA ERDİLİRİLMELİ"

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü varlığının sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildiride,

"Irak'la terörle mücadele alanında somut işbirliği tesisi gereği üzerinde durulmuş, bu çerçevede, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetinin sona erdirilmesi yönündeki kat'i ve ertelenemez beklentimiz kuvvetle vurgulanmıştır" denildi.

AKDENİZ'DE RUMLARIN PETROL VE DOĞALGAZ ARAMASI

Bildiride, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de başlattığı petrol ve doğalgaz arama çalışmaları ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Doğun Akdeniz'de Güney Kıbrıs rum Yönetimi tarafından başlatılan petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin, Kıbrıs sorununun çözümünü zorlaştıran ve ülkeler arası gerilimi arttıran bir rol oynadığını altı çizilmiştir. Türkiye'nin bölgesinde hiçbir oldu bittiye göz yummayacağı ve bölgesel hak ve menfaatlerini koruyacak adımları uluslararası hukuk çerçevesined ve KKTC makamları ile de ortak hareket ederek kararlılıktla atacağı kaydedilmiştir."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem