MGK'dan 'Gezi' olayları yorumu

Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, "'Çözüm Süreci'nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca Gezi e

MGK'dan 'Gezi' olayları yorumu

Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, "'Çözüm Süreci'nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca Gezi eylemleriyle ilgili olarak da, "Son günlerde gerçekleşen toplumsal olaylar değerlendirilmiştir" denildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE GEZİ OLAYLARI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapıldı. Toplantıda Çözüm sürecindeki gelişmelerin ve Gezi eylemlerinin ele alındığı kaydedildiği açıklamada, "Halkımızın Huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında 'Çözüm Süreci'nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için duyulan derin üzüntü dile getirilmiş, ilçede hayatın normale döndürülmesi amacıyla alınan tedbirler incelenmiştir. Ayrıca, son günlerde gerçekleşen toplumsal olaylar değerlendirilmiştir" denildi.

SURİYE 'DEKİ GELİŞMELER
Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı ifade edilirken, "Suriye'deki gelişmeler bütün boyutlarıyla ele alınmış, ülkede ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesine yönelik yürütülen çabalarda gelinen aşama ve atılması gereken adımlar görüşülmüştür. Ülkemizdeki barınma merkezlerinde bulunan ve sayıları iki yüz bini aşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da gözden geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

IRAK'TA BOMBALI SALDIRI
Irak'ta bugün meydana gelen saldırının kınandığı açıklamada, "Bugün meydana gelen saldırıda şehit olan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim muhtaroğlu'nun Kaybından duyulan derin üzüntü dile getirilmiş, bu vesileyle bütün Iraklı kardeşlerimize taziye dilekleri ifade edilmiştirIrak'ta son günlerde artış gösteren şiddet ve terör eylemleri kınanmış, bu ülkenin huzur ve istikrara kavuşturulmasına yönelik çabaların sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır" denildi.

FİLİSTİN'DEKİ GELİŞMELER
Filistin'nin iç uzlaşı sürecindeki gelişmelerin gözden geçirildiği açıklamanın devamı şöyle:

"Kuzey Afrika ve körfez ülkeleriyle ikili ilişkilerimiz ve son dönemde gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretler ile bölgesel gelişmeler değerlendirilmiştir. Ayrıca Orta doğu barış sürecçinin canlandırılmasına yönelik yoğunlaşan çabalar ve bu kapsamda zaruret arz eden Filistin iç uzlaşı sürecindeki gelişmeler de gözden gerçirilmiştir. Toplantıda son olarak, ülkemizde hassasiyetle takip edilen 'gıda güvenliği' konusunda alınan ve alınması planlanan tedbirler görüşülmüştür."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler