MGK Toplantısında Uygur Türkleri Unutuldu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada Çin hükümetinin katlettiği Uygur Türklerine hiç değinilmemesi dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere Çin hükümeti, Ramazan dolayısıyla Uygur Türkleri üzerindeki b

MGK Toplantısında Uygur Türkleri Unutuldu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada Çin hükümetinin katlettiği Uygur Türklerine hiç değinilmemesi dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere Çin hükümeti, Ramazan dolayısıyla Uygur Türkleri üzerindeki baskısını iyice arttırmış, oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı yasaklamıştı. Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması da yasaklanmıştı.

UYGUR TÜRKLERİ UNUTULDU

4 saat süren MGK toplantısında kritik konular ele alındı. Özellikle Suriye'de yaşanan terör sorunlarının konuşulduğu toplantıda "paralel devlet" yapılanması ile ilgili konular da yer aldı. Toplantının ardından yapılan açıklamada "Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır. Ukrayna'daki gelişmeler ele alınmış ve çatışmaların sona erdirilerek minsk önlemler paketinin uygulanmasının önemi vurgulanmıştır." denildi. Yapılan bu açıklamanın ardından akıllara Uygur Türkleri geldi. MGK toplantısında Çin hükümeti tarafından katledilen Uygur Türklerinden hiç bahsedilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı baskı bütün dünyada büyük tepki çekmiş, Japonya'da yürüyüş düzenlenmiş, Türkiye'de de gıyabi cenaze namazları kılınarak Çin konsolosluğu önünde protesto gösterileri yapılmıştı.

ORUÇ TUTANLARI ÖLDÜRDÜLER

Uygur Özerk bölgesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında oruç tutmak yasak. Çin geçen hafta yasağa uymayanlara operasyon düzenledi. Yerel kaynaklara göre 28 Uygur Türkü yaşamını yitirdi.

mgk-toplantisinda-en-dikkat-ceken-ayrinti_x_7462298_70.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem