Mevcut yasaların yeterli olduğunu savundu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İç Güvenlik Paketine gerek olmadığını, mevcut yasaların molotof atanlara yeterli ceza öngördüğünü söyledi.MHP’li Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında yaş

Mevcut yasaların yeterli olduğunu savundu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İç Güvenlik Paketine gerek olmadığını, mevcut yasaların molotof atanlara yeterli ceza öngördüğünü söyledi.

MHP’li Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında yaşanan olayları değerlendirdi. Yasa tasarısına kan bulaştığını söyleyen Yeniçeri, "Yasa tasarısının millete ne getireceğini göstermiştir. Erdoğan bugün resmen siyaset yapıyor, Anayasa’yı çiğniyor. Yasa tasarısının AKP lehine savunuculuğunu yapıyor. Mevcut yasalar molotof atan, belediye otobüsü yakan, cam çerçeve indiren, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edenleri etkisiz hale getirecek yetkilerle ağzına kadar doludur" diye konuştu. Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Günümüzün insanının sosyal ve teknolojik çevresi potansiyel olarak katil, manyak, psikopat ve şizofren üreten bir fabrikaya dönüşmüştür. Bugün ailelerin büyük kısmı savaş alanıdır. Birbirlerine fiziki olarak en yakın olan insanlar psikolojik olarak birbirlerinden fersah fersah uzak bulunmaktadır. Teknoloji karşısında savunmasız kalan nesiller, ekonomik ve sosyal yönden canavarlaştırılmış bir sistemin insafına bırakılmıştır. Kadına şiddet, tecavüz ve katliamlar bu bağlamda kurumsallaşmıştır."

Türkiye’de son on yolda uyuşturucu kullanımının, intiharın, boşanmanın katlanarak arttığını söyleyen Yeniçeri, "Emniyetin raporuna göre 2009-2014 yılları arasında Türkiye’de yaşanan cinayet sayısı yüzde 300 oranında artmıştır. Bu cinayetlerin nedenleri arasında ilk sırayı cinsel nedenler alıyor. Verilere göre son on yılda şiddet, taciz ve tecavüz suçlarında 14 kat artış ortaya çıkmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem