Metrobüs yoldan çıktı

 Mecidiyeköy'de lastiği patladığı belirtilen metrobüs, yoldan çıkarak E-5'e girdi. Metrobüsün çarptığı araç, takla attı. Kaza nedeniyle E-5 karayolu Ankara istikametine trafiğe kapandı.Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Zincirlikuyu- Avcılar sefer

Metrobüs yoldan çıktı

 

Mecidiyeköy'de lastiği patladığı belirtilen metrobüs, yoldan çıkarak E-5'e girdi. Metrobüsün çarptığı araç, takla attı. Kaza nedeniyle E-5 karayolu Ankara istikametine trafiğe kapandı.

Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Zincirlikuyu- Avcılar seferini yapan metrobüs, ilk bilgiye göre lastiğinin patlaması sonucu metrobüs yolundan çıkarak bariyerleri aştı. E-5'e giren metrobüs bir araca çarparak durdu. Metrobüsün çarptığı araç ise takla attı.

Bu sırada metrobüste bulunan az sayıdaki yolcu büyük panik yaşadı. Kazada metrobüsün çarptığı aracın sürücüsü hafif yaralandı. Metrobüsten ve takla atan araçtan kopan parçalar yan şeritte ilerleyen bir aracın cam ve kaportasına isabet etti.

Kaza nedeniyle E-5 Karayolu Ankara istikametine uzun süre trafiğe kapandı. Kaza yapan metrobüsün kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Kaza yapan metrobüsün kaldırılması sırasında metrobüs seferleri de bir süre yapılamadı.

METROBÜSÜN LASTİĞİ PATLADI

Cam ve kaportasında hasar oluşan aracın sürücüsü Osman Kömüşlü, ;kaza anını anlattı. Metrobüsün lastiğinin patladığını ve hızla karşı şeride geçtiğini anlatan Kömüşlü, kaza sırasında kendisinin Zincirlikuyu istikametinde ikinci şeritte olduğunu belirtti. Kömüşlü, metrobüsün çarptığı aracın takla attığını ve bu araçtan kopan parçaların kendi aracına isabet ettiğini anlattı.

İSTANBUL BÜYÜKÜŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kazanın metrobüsün lastiğinin patlaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Metrobüs yolu Zincirlikuyu-Edirnekapı istikametinde bir Metrobüs'ün sol lastiğinin patlaması nedeniyle kaza meydana geldi. Saat 10.01 sıralarında meydana gelen kazada Metrobüs yoldan çıkarak E-5 karayoluna girerek bir jeep'e çarptı. Çarpışma nedeniyle jeepte bulunan iki vatandaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Metrobüs yolu ve E-5 yolu bir süre trafiğe kapandı. Metrobüs yolu 20 dakika sonra trafiğe açılırken, E-5 karayolu Boğaz Köprüsü istikametine 45 dakika kapalı kaldı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler