Metro sahibi 6 kişiyi mi öldürttü?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabaha karşı yaptıkları ve ‘Çaycı’ adını verdikleri operasyonla Metro Turizm’in tüm üst yöneticilerini gözaltına aldı.Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Ö

Metro sahibi 6 kişiyi mi öldürttü?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabaha karşı yaptıkları ve ‘Çaycı’ adını verdikleri operasyonla Metro Turizm’in tüm üst yöneticilerini gözaltına aldı.

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk, operasyonu sızdırmakla suçlanan bir polis ve Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Baki Y.’nin de aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alınırken 5 avukat hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. 

 

Operasyon zinciri 

Son operasyonun, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’e geçen haftalarda yapılan operasyonun devamı olduğu ve şüphelilerin ‘organize suç örgütüne üye olmak’ iddiasıyla alındığı öğrenildi. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Baki Y,’nin de bu örgüte ‘rüşvetle imar ve ruhsat izni vermek’ suçlamasıyla yakalandığı belirtildi. 

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, ‘6 kişinin öldürülmesi emrini vermek, tehdit, yağma, şantaj, borsa manipülasyonu yapmak ve organize suç örgütü kurmak’la suçlanıyor. 

 

Kan davasında 6 kişi öldürüldü 

Operasyonların başında gözaltına alınan ünlü işadamı Galip Öztürk, bir kan davasında 6 kişiyi öldürmeye azmettirmekle suçlanıyor. 

1995’te Samsun Çarşamba’da Savaş K., Galip Öztürk’ün akrabası Metin Ç. tarafından öldürüldü. Karşı taraf Öztürk’ün dayısı Metin Kalaycı’yı Çarşamba’da öldürdü ve kan davası başlamış oldu. 

Galip Öztürk’ün tetikçisi olduğu iddia edilen ‘Minik’ lakaplı Kudret Okumuş, Öztürk’ün dayısını vuran iki kişiyi öldürdü. Okumuş’un sanık olarak yargılandığı dava Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. 

Husumet büyüdü. Karşı taraf Galip Öztürk’ü öldürmesi için Kuvvet K. isimli bir şahsı görevlendirdi. İddiaya göre Öztürk’ün iki adamı, ‘Minik’ lakaplı Kudret Okumuş ve ‘Camgöz’ lakaplı Dursun K. 1996’da Beyoğlu’nda Kuvvet K.’yı da öldürdü. Bu dava da İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 

İddialara göre; aynı süreçte Galip Öztürk’ün azmettirmesi ile Tekirdağ’ın Ereğli ilçesinde Ramazan Ç. ve Fahri Y. isimli şahıslar öldürüldü, tetikçi Dursun K. ise ‘arkada delil bırakmamak’ için Bursa’da öldürüldü. 

Dört cinayetle ilgili aranan Kudret Okumuş, 2011’de Ardahan’da sahte pasaport ile yurtdışına çıkmak isterken yakalandı. İddiaya göre Galip Öztürk, tetikçinin konuşmaması için avukat görevlendirerek Kudret Okumuş’un ailesini ‘paraya boğdu’. 

 

Otogarda çaycılıktan büyük patronluğa uzanan dikenli yol 

Galip Öztürk, memleketi Samsun Çarşamba’dan 1980’li yıllarda İstanbul’a gelerek Topkapı Otogarı’nda çay ocağı ve tuvalet işletmeciliği yapmaya başladı. Bir süre sonra yazıhane kiralayarak Star Turizm’i kurdu. Kendisine ait aracı olmayan firmayla araç sahiplerinden komisyon alarak ve çaycılığa devam ederek geçimini sağladı. Asıl piyangoyu ise uyuşturucu baronu Hurşit Yavaş ile ortak olmasından sonra vurdu. Yavaş, birçok otobüs alarak şirketi büyüttü. Fakat 1994’de uyuşturucu kaçakçılığından İtalya’ta yakalanarak cezaevine konulduğunda malvarlığını Galip Öztürk’e devretti. Bu süreçte Öztürk Metro Turizm’i kurarak işlerini büyüttü. İddiaya göre bu sırada Öztürk ile Yavaş arasında husumet doğdu. 

 

‘Keriz silkelemeye’ devam mı? 

İşadamı Galip Öztürk, 2009’da kamuoyunda ‘Keriz Silkeleme Operasyonu’ olarak bilinen borsa manipülasyonu operasyonunda gözaltına alınmış ve hakkında borsada işlem yasağı konulmuştu. Öztürk’ün bu tarihten sonra da borsada manipülasyona devam ettiği, kendisine ait Mepet ve Van Gıda şirketlerinin halka arzında usulsüzlükler yaptığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem