Meteorolojiden Karadeniz'e uyarı!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi,  Karadeniz Bölgesi'nde bu hafta için kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ile birlikte yer yer beklenen kuvvetli yağışların ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vata

Meteorolojiden Karadeniz'e uyarı!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi,  Karadeniz Bölgesi'nde bu hafta için kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ile birlikte yer yer beklenen kuvvetli yağışların ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Kurumdan yapılan açıklamada salı gününden  itibaren bölgenin batı kesimleri (Kastamonu ve Sinop), Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren ise bölge geneli Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, soğuk havanın ise ise etkisini çarşamba günü gündüz saatlerinde batı kesimlerde, akşam saatlerinde ise bölge genelinde hissettireceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının Lodosla birlikte önce artacağı, Çarşamba günü batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (10 ila 15 derece) azalacağı ve hafta boyunca mevsim normallerinin oldukça altında seyredeceğinin tahmin edildiği ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"Rüzgarların bu gece ve yarın sabah saatlerine kadar doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde kuvvetli (30-50 km/s), denizlerde ise kısa sureli fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği, yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybederek güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Çarşamba günü yine aynı yönlerden (Lodos) kuvvetli (30-50 km/s), bölgenin batısında önce güneybatıdan, sonrasında ise kuzeybatıdan kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi  bekleniyor. 01.10.2013 Salı parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 02.10.2013 Çarşamba Bölge geneli aralıklı sağanak ve lokal gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Kastamonu’nun kıyı kesimleri ve Sinop ile akşam saatlerinden sonra Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 03.10.2013 Perşembe ise bölge geneli aralıklı yağmurlu, iç kesimlerin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların Ordu, Samsun’un doğu ilçeleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. 04.10.2013 Cuma bölge geneli aralıklı yağmurlu, iç kesimlerin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler