Meteorolojiden iyi haber!

Hafta başından beri etkili olan soğuk ve yağışlı hava hafta sonu Türkiye'yi terk edecek. İşte il il hava tahmin raporu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hafta başından bu yana yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, bugün de ülkenin kuz

Meteorolojiden iyi haber!

Hafta başından beri etkili olan soğuk ve yağışlı hava hafta sonu Türkiye'yi terk edecek. İşte il il hava tahmin raporu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hafta başından bu yana yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, bugün de ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor.

Yağışlar genellikle yağmur, Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde oluyor. Hava sıcaklıkları ise tüm yurtta hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyrediyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Türkiye'de etkili olan yağışlı hava yarın Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kar yağışlarına neden olduktan sonra yurdu terk edecek.

Hafta sonunda yurdun büyük bir bölümünde yağış görülmeyecek, iç bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi meydana gelecek. Pazar günü zamanla Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de hafif sağanak yağışı görülecek.

Hava sıcaklığı yarın doğu bölgelerde azalacak, batı bölgelerde artacak. Sıcaklıklar, pazar günü ise ülke genelinde hissedilir derecede artacak.

EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI KARS'TA ÖLÇÜLDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülen kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Erzurum'da, kar ve tipi nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu'da kar yağışı etkili oluyor.

Gece saatlerinden itibaren kar yağışının görüldüğü illerden Erzurum'da, kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Vatandaşların kaldırımda yürümekte güçlük çektiği gözlendi. Kent merkezinde zaman zaman trafik kazaları meydana geldi.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 35 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlattı.

Çat ve Tekman ilçesinde yolda mahsur kalan iki otomobil, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı. Kar kalınlıkları Erzurum'da ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 5, Palandöken'de 20, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 10 santimetre olarak ölçüldü.

SOĞUK HAVA UYARISI

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 5, Erzurum ve Ardahan'da 3, Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 4, Erzurum ve Ağrı'da 5, Erzincan'da 7, Iğdır'da 10 derece olması tahmin ediliyor.

Bu arada, meteoroloji yetkilileri, yarın ve ertesi günü hissedilir derecede havanın soğuyacağını ve vatandaşların buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

DOĞU KARADENİZ'DE KAR YAĞIŞI

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Hava sıcaklıklarının düştüğü yörenin yüksek kesimlerinde Trabzon-Gümüşhane il sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı mevkisinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 santimetreye ulaştığı bölgede, trafikte sorun yaşanmıyor.

Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde dün akşam başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı bölgede, Karayolları yetkilileri zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda ise kar yağışı öğle saatlerinde etkili olmaya başladı. Kavron ve Avusor yaylalarında kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Bayburt'ta ise sabah erken saatlerde etkili kar yağışı sonucu kent merkezi beyaza büründü. Kar kalınlığının bazı kesimlerde 12 santimetreye ulaştığı ilde, yağışlı ve soğuk havanın birkaç gün daha etkisini sürdüreceği bildirildi

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve karın etkili olacağını belirterek, Bayburt'ta son tahminlere göre hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 2, en yüksek 4 derece olacağını bildirdi.

Yetkililer, sürücüleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve kar lastiği ile zincir kullanmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem