Meslektaşları onları bekliyor!

DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, önceki gün 20.30 sıralarında son haber ve görüntülerini merkeze ulaştırıp teyit aldı. Dışarıya yemeğe gitmeden önce cihazlarını üçüncü kattaki odalarına bırakmak istediler.

Meslektaşları onları bekliyor!

DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, önceki gün 20.30 sıralarında son haber ve görüntülerini merkeze ulaştırıp teyit aldı. Dışarıya yemeğe gitmeden önce cihazlarını üçüncü kattaki odalarına bırakmak istediler. 2 gazeteci o sırada depreme yakalandı. Onları dışarıda bekleyen DHA ekibi hemen Bayram Oteli’ne koştu, ancak bina yerine enkaz yığınıyla karşılaştı.

Haberin DHA merkezine ulaşmasıyla birlikte müthiş bir organizasyon başladı. DHA’nın birçok başarıya imza atan, ödüller kazanan gözü pek 2 muhabiri enkaz altındaydı. DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, bir yandan Van’daki arkadaşlarına gerekli talimatları verirken, bir yandan da ekiple ilk bulduğu uçakla Van’a uçtu. Arama kurtarma ekipleri enkazda zamanla yarışırken, onlara her türlü bilgi ve destek de verildi. GSM operatörüyle temasa geçildi. Sebahattin Yılmaz’ın cep telefonunu en son 21.09’da, Cem Emir’in ise saat 20.35’de kullanıldığı saptandı. En son sinyal alındığı yer kurtarma ekiplerine iletildi.

Odalarına ulaşıldı

Ekipler, aralıksız sürdürdükleri çalışmalarda otel enkazı olduğu ve çok sayıda yatak bulunduğu için, hemen her adımda demir engellerle karşılaşıyordu. Bunları testereler ve diğer teknolojik aletlerle kesip adım adım ilerleyen ekipler, dün öğleden sonra gazeteci Yılmaz ve Emir’in kaldığı üçüncü katın enkazına ulaştı. Odaya giren bir ekip, 2 gazetecinin kameraları ve fotoğraf makineleriyle, basın kartları ve çantalarıyla elbiselerini buldu. Ekipler izlerine rastlayamadıkları Yılmaz ve Emir’in, deprem anında odada olmadıkları, koridorda veya lobide bulunabilecekleri görüşüne vardı ve çalışmalar o bölümlere kaydırıldı.

Meslek yaşamı boyunca birçok ödül alan 1959 doğumlu Sebahattin Yılmaz, 21 yıllık evli ve 2 çocuk babası. 1985 doğumlu Cem Emir, yaklaşık 2 yıldır DHA Diyarbakır Bürosu’nda görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler