Merkezi ezandan vazgeçildi!

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, merkezi ezan sisteminin hocaları tembelleştirdiği söyleyerek merkezi ezan sisteminden vazgeçildiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rize Yusuf Karaali

Merkezi ezandan vazgeçildi!

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, merkezi ezan sisteminin hocaları tembelleştirdiği söyleyerek merkezi ezan sisteminden vazgeçildiğini söyledi.

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rize Yusuf Karaali Diyanet Eğitim Merkezi’nde süren Rehber Vaazlar Hizmet İçi Eğitim programını incelemek için Rize’ye geldi.

 

4+4+4 eğitim sistemi

 

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, yeni düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, 4+4+4 eğitim sistemi ile bu yıl yaz Kuran Kursları'nda eğitim görecek çocuklar için yaş sınırlandırılmasının kalktığını belirterek “Geçtiğimiz yıl ilköğretim okulunu bitirmiş olan öğrencilerimiz yaz kuran kurslarımıza katılabiliyorlardı. Bu yıl yaş sınırının kaldırılması ile birlikte ilköğretim çağındaki çocuklarımızda kuran kurslarımıza katıla bilecekler. Çocuklarımızın iki ay süre ile Kuran eğitimi ve din eğitimine tabi tutulabilecekler” dedi.

 

“Bu sene Türkiye’de yeni bir adım daha atıldı"

 

Yılmaz, bu yıl ilköğretim öğrencilerinin de seçmeli din dersi alabileceğini ifade ederek “Bu sene Türkiye’de yeni bir adım daha atıldı. İlköğretim çağında ki çocuklara ikinci 4’den sonra haftada iki saat seçmeli Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatı ile ilgili dersler konuldu. Çocuklar yazın aldıkları eğitimi kışın arzu ederlerse okullarında bu seçmeli dersler ile devam ettirebilecekler. Okullarında alacakları eğitimi de yazın Kuran-ı Kerim kurslarında sürdürebilecekler. Artık çocuklarımız dini eğim açlığı çekmeyecek“ diye konuştu.

 

"Bu imkana sahip olacaklar"

 

Yılmaz, üzerinde bir yıldır çalıştıkları bir proje ile artık vaazların merkezi sistemden değil de vaazlar aracılığı ile yüz yüze verileceğini açıklayarak “Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldı. Türkiye’de şu anda tüm vaazlarımız eğitime alındı. Bu eğitimlerden sonra tüm vaazlarımız kendi camilerinin aynı zamanda vaazları olacak. Namazdan önce yada sonra kürsüye çıkacak kendi cemaatine vaaz ve nasihatlerde bulunacak. Kara kutudan görmediği bir insanın sesini dinlemek yerine karşısında kendisine nasihat eden hoca efendileri dinleme imkanına sahip olacaklar” şeklinde konuştu.

 

"Hocaları tembelleştiriyor!.."

 

Merkezi ezan sisteminin hocaları tembelleştirdiğini söyleyen Yılmaz, merkezi ezan sisteminden vazgeçildiğini ezanların önümüzdeki günlerde geçmişte olduğu gibi camilerden müezzinler vasıtası ile okunacağını söyledi. Yılmaz konuyla ilgili olarak “Merkezi ezanın kaldırılmasının ana hedefi her caminin müezzininin ezan okuyacak seviyeye gelmesidir. Güzel ezan okumasını sağlamaktır. Güzel ezan okuyabilen bir caminin müezzini de kendi camisinde ezan okumalıdır. Bu nedenle merkezi ezanı kaldıracağız. Merkezi ezan tabiri caiz ise hocalarımızı biraz tembelleştirdi. Ezan okumadan camiye gitme imkanları olmuyor çoğu zaman. Ama kendi camisinde kendi ezan okuyacağı zaman namaz vaktinden önce gelecek. Camisini açacak ve vakti gelince ezanını okuyacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler