Merkez Bankası faizi çeyrek puan düşürdü

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), faiz koridorunun üst bandını 0.25 puan düşürdü, politika faizi olan bir haftalık repo faizini ise yüzde 7.5 düzeyinde sabit tuttu.   Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre PPK, faiz koridorunun üst bandı o

Merkez Bankası faizi çeyrek puan düşürdü
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), faiz koridorunun üst bandını 0.25 puan düşürdü, politika faizi olan bir haftalık repo faizini ise yüzde 7.5 düzeyinde sabit tuttu.
 
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre PPK, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75'ten yüzde 10.50’ye düşürürken, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini de yüzde 7.25 düzeyinde sabit tuttu.
 
Artan jeopolitik risklere karşın Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisinin güçlenerek sürdüğü vurgulanan Merkez Bankası açıklamasında, "Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:
 
"Yakın dönemde küresel oynaklıklarda bir miktar düşüş gözlenmiştir. Ayrıca, Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmaya başlanması da geniş bir faiz koridoruna duyulan ihtiyacı bir miktar azalttı. Bu doğrultuda Kurul, sadeleşme yönünde ölçülü bir adım atılmasına karar verdi. Bununla birlikte, çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmenin sınırlı olması likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektiriyor."
 
Açıklamada, enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürüleceğine ilişkin görüş de yinelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler