Memuru sevindirecek enflasyon!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yılın ilk 5 ayı için tüketici fiyat artışını yüzde 4,93 olarak ilan etmesinin ardından, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilmesi ihtimali ortaya çıktı.4 Temmuz Pazartesi günü açıkl

Memuru sevindirecek enflasyon!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yılın ilk 5 ayı için tüketici fiyat artışını yüzde 4,93 olarak ilan etmesinin ardından, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilmesi ihtimali ortaya çıktı.

4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamı yüzde sıfır olsa bile, Ocak-Haziran döneminde yüzde 4 zam alan kamu görevlileri ve memur emeklileri, yılın ilk yarısı için yüzde 0,93 oranında enflasyon farkına hak kazanacak.

EK ZAMDA LİMİT EKSİ O,88
Maliye Bakanlığı'nın hesaplamalarına göre, enflasyon farkında sınır, ''eksi 0,88'' rakamı olacak.

Haziran ayında tüketici fiyatları artarsa, sabit kalırsa veya en fazla yüzde 0,87 oranında düşerse memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri ek zam alacak.

Yapılan hesaplamalara göre:

-Haziran ayı enflasyonu eksi yüzde 0,88 olursa ya da fiyatlar daha fazla gerilerse, kamu görevlileri ile memur emeklilerine enflasyon farkı verilmeyecek.

-Haziran ayı enflasyonu eksi yüzde 0,10 olursa, bir başka ifadeyle tüketici fiyatları yüzde 0,1 düşerse, memur, sözleşmeli ve emekliler, yüzde 0,82 oranında enflasyon farkı alacak.

-Haziran ayında tüketici fiyatları sabit kalırsa yani enflasyon sıfır çıkarsa, bu defa memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine yüzde 0,93 oranında enflasyon zammı yapılacak.

-Haziran ayı enflasyonu yüzde 0,5 olursa, enflasyon farkı yüzde 1,45'e çıkacak.

-Haziran ayı enflasyonu yüzde 0,75 şeklinde hesaplanırsa, ek zam yüzde 1,71 olacak.

-Haziran ayı enflasyonu yüzde 1 olarak açıklanırsa, bu defa enflasyon farkı yüzde 1,98'e yükselecek.

Merkez Bankası'nın Haziran ayı ikinci dönem beklenti anketinde, bu ayın TÜFE beklentisi, yüzde 0,02 olarak belirlendi.

Tüketici fiyatları, 2010 yılı Haziran ayında yüzde 0,56, 2008 yılı Haziran ayında da yüzde 0,36 oranında geriledi. 2009 yılı Haziran ayında ise tüketici fiyatlarında yüzde 0,11 oranında artış kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler