Memurların zam pazarlığı ertelendi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,  toplu görüşme düzeninin sona erdiğini belirterek, ''Artık topluca görüşme bitmiştir ve 1 Ocak 2012 tarihinde 2 milyon 600 bin memuru ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren kararın maaş bordrolarına yansıması kararlıl

Memurların zam pazarlığı ertelendi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,  toplu görüşme düzeninin sona erdiğini belirterek, ''Artık topluca görüşme bitmiştir ve 1 Ocak 2012 tarihinde 2 milyon 600 bin memuru ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren kararın maaş bordrolarına yansıması kararlılığı bugünkü toplantının en güzel yanıdır'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur konfederasyonlarının genel başkanlarıyla Bakanlıkta bir araya gelerek, toplu sözleşme hakkının kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda toplu görüşme düzeninin bittiğinin, sadece topluca görüşmeyi içeren düzenin sona erdiğinin hem Bakan hem de konfederasyonlar tarafından ortaya konulduğunu söyledi.

1 Ocak 2012 itibarıyla toplu sözleşme sonucunun, toplu sözleşmede uzlaşılamadığı takdirde de Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun vereceği kararın memur maaşlarına yansıyacağını belirten Gündoğdu, yapılması gerekenlerle ilgili yol haritasını belirlediklerini, toplu sözleşmenin içeriğinin önemli olduğunu kaydetti.

Gündoğdu, doğum yardımı, ölüm yardımı, yüzdelik zam, toplu sözleşme primi gibi 2.5 milyon memuru, yüzdelik zam boyutuyla da 9 milyon emekliyi ilgilendiren ana konularda genel toplu sözleşme istediklerini bildirdi.

ILO'nun normlarına uymayan 4688 sayılı Kanun'daki örgütletmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirten Gündoğdu, Genelkurmay Başkanlığında çalışan sivil memurların sendikalı olamadığını artık askerin, polisin ve yargıçların da sendikalı olduğu bir düzene adım atılması gerektiğini vurguladı.

Altına imza atılan uluslararası sözleşmelerin gereğinin yapılması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, daha önce Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ile ilgili bir çalışma yaptıklarını, 11 kişilik bir heyet önerdiklerini anlattı.

Bağımsız bir Kamu Görevlileri Hakem Kurulunu önemsediklerini belirten Gündoğdu, işçi ve memur sendikacılığının bu zamana kadar çift başlı ilerlediğini, şimdi tamamının aynı çatı altında birleşmiş olduğunu, bunun çalışanların lehine olacağını dile getirdi.

Gündoğdu, Meclis açılıncaya kadar yüzde yüz uzlaşı sağlayarak bir hazırlık yapmayı düşündüklerini ifade ederek, ''Bu hazırlığımızın ekim ayında Meclis'ten geçmesini, kasım ayının 15'i geçmeden de nihai kararın verilebileceğini bekliyoruz. Artık topluca görüşme bitmiştir ve 1 Ocak 2012 tarihinde 2 milyon 600 bin memuru ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren kararın maaş bordrolarına yansıması kararlılığı bugünkü toplantının en güzel yanıdır. İnşallah teknik çalışmalardan sonra tekrar bir araya gelir, bir uzlaşıyla bunu yürütürsek çalışanlarımız memnun olacaktır.''

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI KONCUK
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da bugünkü görüşmede konfederasyonların hassasiyetlerini dile getirdiklerini, toplu sözleşmenin nasıl kullanılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Konfederasyon olarak kendilerinin sendika üyeliğine yönelik tüm kısıtlamaların kaldırılarak, tüm kamu çalışanlarına üyeliğin açılmasını istediklerini belirten Koncuk, toplu sözleşmenin genel toplu sözleşme ve kurum toplu sözleşmesi olarak yapılması gerektiğini teklif ettiklerini kaydetti.

Sendika yöneticisinin güvencesinin önemli olduğunu, sendika yöneticilerinin bu görevlerini yaparken herhangi bir baskı altında kalmaması gerektiğini ifade eden Koncuk, 4688 sayılı kanunun ilgili maddesinin daha güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun toplu sözleşmenin ''can damarı'' olduğunu belirten Koncuk, bunun bağımsız olmasını istediklerini belirtti.

Koncuk, 8 Ağustos'ta bütün bu çalışmaları masaya yatıracaklarını ve 4688 sayılı Kanun'un tamamı üzerinde konfederasyonların görüşleri doğrultusunda bir kanuni düzenleme yapılmasını isteyeceklerini bildirdi. Koncuk, ''1 Ekim'de sendikal kanunun öncelikli olarak değil en öncelikli olarak görüşülmesi isteğimizi Sayın Bakan'a ilettik. İnşallah kamu çalışanlarının beklentilerine uygun bir kanuni yapılanma ortaya çıkar'' dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem