Memurların kabusu sona eriyor

Yönetmelikler kaldırılırken biriken siciller yıl sonuna kadar imha edilecek. Memurun kâbusu haline gelen sicil uygulaması tarih oldu. 1 milyon 700 bin memur, sicil uygulamasının kalkması ile rahat nefes aldı. Eski siciller imha edilecek. Memurlara sıralı

Memurların kabusu sona eriyor

Yönetmelikler kaldırılırken biriken siciller yıl sonuna kadar imha edilecek. Memurun kâbusu haline gelen sicil uygulaması tarih oldu. 1 milyon 700 bin memur, sicil uygulamasının kalkması ile rahat nefes aldı. Eski siciller imha edilecek. Memurlara sıralı amirleri tarafından verilen sicil notu, kamuda terfiler yapılırken göz önünde bulunuyordu. Bir yönetici, hiçbir somut kıstas olmadan verdiği sicil notu ilememurun geleceğini etkileyebiliyordu.

 

ONLARCA KURUM KALDIRDI

Torba Yasa'da yer alan değişiklikle 657 Sayılı DevletMemurları Kanunu'nda yer alan sicile ilişkin hükümler yürürlükten kaldırılmıştı. Ancak bu değişikliğin yürürlüğe girmesi için kurumlarınkoyduğu yönetmeliklerin de kaldırılması gerekiyordu. Onlarca kurum, ardı ardına çıkardıkları yönetmelikle sicil notuna son verdi. Yargıtay, üniversiteler,Milli Eğitim Bakanlığı, DPT, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, TRT, gibi onlarca kurumsicili kaldırdı. Diğer kurumların bu yöndeki hazırlıkları sürüyor.

 

TSK MUAF TUTULDU

Torba Yasa'daki düzenleme ile 2010 yılında sicil verilemeyeceği kararı bağlandı. Biriken siciller yıl sonuna kadar imha edilecek. Uygulamaın kalkması ilememurların kötü sicil nedeniyle idareye açtıkları davalar da düşecek. Sicil uygulamasından Türk Silahlı Kuvvetlerimuaf tutuldu. Emir-komuta zinciri ile işleyen 210 bin kişilik Emniyet Teşkilatı ise sicile son veriyor. Emniyet, başarıyı somut esaslara dayanarak ölçecek bir performans ölçme programı üzerinde duruyor. Bunun için Emniyetten bazı görevliler Avrupa ülkelerindeki örnekleri inceliyor. Yıl sonuna kadar programın geliştirilmesi hedefleniyor.

 

ÖĞRETMEN ATAMALARI HAZİRAN'DA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl 40 bin öğretmen alınacağını, istenilen bölümün de haziranda atanabileceğini açıkladı. Fox Haber'e konuşan Şimşek, gelecek kuşakları yetiştiren öğretmenlerin kendileri için çok önemli olduğunu, bu nedenle memleketin ihtiyacı kadar da öğretmen ataması yaptıklarını söyledi. Şimşek, "Biz, bu sene 40 bin öğretmen alacağız.

Bunun istenilen bölümünü haziranda atayabileceğiz. Bütçe anlamında sıkıntı yok. Kamunun her türlü ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem