Memura müjdeli haber geldi

 2.5 Milyon memur ve yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin merakla beklediği 'Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı' Meclis'e gönderildi. Tasarı, maaş artışlarından başka konularda da iyileşme getirecek.Tasarıya göre, tazminatlar, ek ödemeler, toplu sözleşme ikramiy

Memura müjdeli haber geldi

 2.5 Milyon memur ve yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin merakla beklediği 'Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı' Meclis'e gönderildi. Tasarı, maaş artışlarından başka konularda da iyileşme getirecek.

Tasarıya göre, tazminatlar, ek ödemeler, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla çalışma ücretleri, harcırah, ikramiye, doğum ve ölüm yardımı ile aile yardımı, tedavi yardımı, cenaze giderleri ve yiyecek-giyecek yardımları gibi 12 ayrı hak, masada belirlenecek.

ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Kamu işçilerinin 2012 yılına ait ikramiye takvimi belli oldu. Konuya ilişkin Bakanlar kurulu kararı Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kamu kurumlarında çalışan işçilere 2012 yılında kanunun 1'inci maddesine göre yapılacak ilave ödemenin birinci yarısının 31 Ocak 2012 tarihinde, diğer yarısının 29 Haziran 2012 tarihinde, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlara yapılacak ilave ödemenin tamamı ise 27 Aralık 2012 tarihinde ödenecek.

2 YILLIK ANLAŞMA

Söz konusu artışlar, 2 yıllık olacak ve emeklilerde de baz alınacak. Böylece memurlar emekli olurken, daha yüksek tazminat alabilecek. Toplu sözleşme görüşmelerinin uzayarak, memurların mağdur olmaması için süre sınırlamaları getirildi. Görüşmeler en geç 10 günde bitecek.

Gerekli görülmesi halinde bu süre en fazla 5 gün uzatılacak. Hazırlanan tasarı ile daha önce sendika üyesi olamayan bürokratlar da yeni düzenleme ile üye olma hakkı elde edecekler. Ayrıca özel güvenlik görevlilerine de sendikalı olma yolu açılacak. Cezaevi, askeriye ve emniyet personeli ise yine sendikalı olamayacak.

GÖRÜŞMELER NASIL YAPILACAK?

2 yılda bir yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri, Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti tarafından yapılacak. Kamuyu Bakan temsil ederken, masanın diğer tarafında memur sendikalarının temsilcileri oturacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem