Memura daha fazlasını veremeyiz

İmzaların atılmasına saatler kala masadan kalkan memur konfederasyonları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da umduğunu bulamadı. SON TEKLİFİMİZ DEDİBaşbakan, masadan kalktıktan sonra kendilerini arayan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-

Memura daha fazlasını veremeyiz

İmzaların atılmasına saatler kala masadan kalkan memur konfederasyonları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da umduğunu bulamadı.

 

SON TEKLİFİMİZ DEDİ

Başbakan, masadan kalktıktan sonra kendilerini arayan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya, "Bütçe açığı, cari açık, Orta Vadeli Mali Plan ve kamu mali disiplinini" gerekçe göstererek "Bu son teklifimiz" dedi. Başbakan'ın bu cevabı üzerine Memur-Sen de iş bırakma eylemini gündemine aldı.

 

SÖZLEŞME İMZALAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Memur-Sen adına toplu sözleşme masasında yer alan Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, "Bu saatten sonra artık yeni bir teklif çıkacak görünmüyor" dedi. Tonbul, yüzdelik zammın memura faydası olmadığını; asıl taleplerinin taban aylık zammı olduğunu vurguladı. Ancak hükümetin buna hiçbir şekilde karşılık vermediğini belirterek, memur maaşının yarısının tazminatlardan oluştuğunu, bu nedenle emekli ikramiyesi ve maaşının düşük kaldığını söyledi. "Bizim bu koşullarda toplu sözleşme imzalamamız mümkün değil" dedi.

 

YAPACAK BİR ŞEY KALMADI

Masadan kalktıktan sonra Başbakan ile görüşüp görüşmedikleri sorumuz üzerine Tonbul, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Başbakan ile görüştüğünü söyledi. Tonbul, "Başbakan da cari açıktan, bütçe açığından, Orta Vadeli Plan hedeflerinden söz ederek, kamu mali disiplinini bozamayacaklarını belirterek, bunun son teklifleri olduğunu söylemiş. Dolayısıyla bizim açımızdan şuan için yapacak birşey kalmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler