Memur olma yaşı yükseliyor

Daha önce Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na KPSS ile memur alımı yaşını 30’dan 35’e yükselten hükümet, seçimlere kısa bir süre kala tüm memur alımlarında yaş sınırını yukarı çekmek için harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitt

Memur olma yaşı yükseliyor

Daha önce Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na KPSS ile memur alımı yaşını 30’dan 35’e yükselten hükümet, seçimlere kısa bir süre kala tüm memur alımlarında yaş sınırını yukarı çekmek için harekete geçti.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter’dan yaptığı açıklamada, KPSS A Grubu atamaları için yaş sınırının 35’e çıkarıldığını bildirdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de memurların 30 yaş kısıtlamasına tabi tutulmayacağını belirtirken, yeni bir yaş sınırı düşünüp düşünmedikleri sorusuna, “Şu an düşünmüyoruz” yanıtını verdi.

 

Çiçek, yaş sınırının sadece KPSS A Grubu’nu mu kapsadığı sorusuna da net yanıt vermedi. Çiçek, Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada kamuda görev alacaklarla ilgili bir kısmı kanundan bir kısmı yönetmeliklerden kaynaklanan yaş sınırı olduğunu belirterek, “Kamuda görev alacak memur adayları için birçok ilanlarda 30 yaşından gün almamış olması gibi kısıtlamalar getiriliyor. Bu kısıtlamaları kaldırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler