Mehmetçik sınırı tuttu!

PKK’ya karşı başlatılan kara harekâtı kapsamında özel birliklerin sınırda bir hat oluşturduğu öğrenildi. TSK’nın sadece Şemdinli’nin karşısında bulunan Irak’ın Nazdare bölgesine girdiği belirtildi.Çukurca’da 8 ayrı noktaya düzenlenen saldırılarda 24 asker

Mehmetçik sınırı tuttu!

PKK’ya karşı başlatılan kara harekâtı kapsamında özel birliklerin sınırda bir hat oluşturduğu öğrenildi. TSK’nın sadece Şemdinli’nin karşısında bulunan Irak’ın Nazdare bölgesine girdiği belirtildi.

Çukurca’da 8 ayrı noktaya düzenlenen saldırılarda 24 askerin şehit edilmesinin ardından bölgede ve Kuzey Irak’ta başlatılan kapsamlı operasyon sürüyor. TSK’nın, operasyonun ağırlıklı biçimde yurtiçinde sürdürüldüğüne yönelik açıklamalarının ardından, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile PKK kaynakları da askerin, özellikle, sınırda bir hat oluşturarak, buradan nokta operasyonlar yaptığı yönünde bilgiler verdi. Kürt kaynakları, TSK’nın sadece Şemdinli’nin karşısında kalan Hakurk bölgesine yönelik bir kara harekatı gerçekleştirdiğini bildirdi. TSK’nın harekat kapsamında Hakurk yakınlarındaki Nazdare bölgesine girdiği öğrenildi. Peşmerge ise PKK’lıların bulunduğu alandan güneye yapılacak sızmalara karşı önlem aldı.

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik kara harekâtı başlatan TSK’nın, birliklerin önemli bir bölümünü sınır hattında tuttuğu bildirildi. Sınır kesimine yoğun askeri sevkiyat yapan TSK’nın, Uludere, Çukurca ve Şemdinli bölgesine ağırlık verdiği, sevkiyatın ana merkezinin ise Çukurca olduğu bildirildi. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski, Yekmal, Bilican ve Hakkari’nin Çukurca İlçesinin sıfır noktasında yer alan Guzareş ve Tiyare alanlarına yoğun bir askeri ikmal sürüyor.

TANK ATIŞLARI YAPILDI
Önceki gece saat 02.00 sıralarında ise Diyarbakır’dan kalkan çok sayıda savaş uçakları Hakurk, Hınere, Zap, Avaşin, Metina ve Haftanin bölgesindeki PKK kampları üzerinde uçuş yaptı. Aynı saatlerde Haftanin ve Zap’taki PKK mevzilerine sınırdan yoğun obüs ve tank atışları yapıldı. Dün sabah saat 09.00 sıralarında ise Çukurca’nın karşısındaki Kuzey Irak topraklarından İran sınırına kadar uzanan Zagros sıra dağlar silsilesi üzerindeki PKK mevzileri havadan yoğun biçimde bombalandı. PKK’nın ana merkezi konumundaki Kandil Dağı üzerinde ise savaş uçakları gün boyu keşif amaçlı uçuşlar gerçekleştirdi.

NAZDARE'YE GİRDİLER
Önceki gece saat 23.00 sıralarında ise Şemdinli, İran ve Irak üçgeninde yer alan Hakurk bölgesinden jandarma komando birlikleriyle özel birlikler Kuzey Irak topraklarına girdi. Askeri birliklerin Hakurk’un Nazdare bölgesindeki PKK mevzilerine yönelik hareket halinde oldukları, ancak şu ana kadar sıcak çatışmanın yaşanmadığı bildirildi.

TERÖRİSTLERE MESAJ
PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetlerinin önlenmesi ve sınırdan sızmalarının engellenmesi amacıyla Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında inşa edilen barajların yapımına da hız verildi.

PKK’nın sınırdan sızmalarını önlemek maksadıyla yapımına başlanan güvenlik barajlarının bir bölümü ise tamamlanmak üzere. Bu barajlardan biri de Siyahkaya karakolunun hemen altındaki Hezil Çayı üzerinde yer alan Sinaht Vadisinde bulunuyor. Bu barajda su tutulmaya başlandı ve Hezil çayı ile Habur çayı arasındaki su kesilerek baraj göletinde tutuldu. Baraj göletinde tutulan su, PKK’nın sınırdan sızmalarını da engelledi. Yapımı devam eden sınır hattındaki diğer barajlarda da su tutulması halinde örgütün Türkiye’ye sızmaları önemli oranda engellenecek.

PEŞMERGE ÖNLEMİ
Bu arada sınırın Kuzey Irak tarafında kalan PKK’nın faaliyet gösterdiği dağlık alanlara açılan yollar da tamamen peşmergeler tarafından kontrol altına alındı. Bölgeye girmek isteyen gazeteci ve yabancılar peşmerge kontrol noktalarında kimlik kontrolünden geçiriliyor. Özellikle PKK’nın yoğunlukta olduğu alanlara gazetecilerin giriş ve çıkışları engelleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem