Mehmetçik Kuzey Irak'ı vuruyor

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik kara ve hava operasyonu adım adım ilerliyor.Savaş uçakları ve Kobra helikopterl

Mehmetçik Kuzey Irak'ı vuruyor

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik kara ve hava operasyonu adım adım ilerliyor.

Savaş uçakları ve Kobra helikopterler öncelikle PKK'lıların uçaksavar bataryalarını hedef alırken, stratejik bölgelere Sikorsky helikopterlerle özel birlikler indirildi.

Jandarma Özel Kuvvetler, Jandarma Özel Harekat Timleri'nin yanı sıra Bolu ve Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan komandoların da katıldığı, toplam 22 taburun 5 ayrı noktadan girdiği Irak'ta terör inleri karış karış taranıyor. Operasyona havadan destek veren savaş uçakları F-16'lar önce PKK'lıların uçaksavar bataryalarını hedef alarak, bombalıyor. Daha sonra ise Kobra helikopterler bölgeye yoğun ateş altına alıyor. PKK'lıların yoğunlukla bulunduğu tespit edilen bölgelerde uçak ve Kobralar tarafından vuruluyor.

Sınırı karadan geçen komandoların ilerlemesi sürerken havadan da Sikorsky helikopterlerle daha ileri stratejik noktalara çok sayıda komando indirildi. Sınırı karadan geçen komandolar ilk gün 4 ayrı noktada teröristlerle sıcak temas sağladı.

Sınırın sıfır noktasında tanklar ve zırhlı birlikler her an Irak topraklarına girmek üzere hazır bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler