Mehmetçiğin hayatı artık güvende

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan SSİK, sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin hayatını güvence altına alacak önemli bir projeye imza attıDağlıca ve Aktütün saldırılarının benzerlerinin tekrarlanmaması için önemli bir adım atıldı. Türk Sila

Mehmetçiğin hayatı artık güvende

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan SSİK, sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin hayatını güvence altına alacak önemli bir projeye imza attı

Dağlıca ve Aktütün saldırılarının benzerlerinin tekrarlanmaması için önemli bir adım atıldı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır bölgelerinde oluşturduğu ileri karakollarda askerler artık zırhlı konteynerlerde barınacak, nöbeti de robot sistemleri tutacak.
 
Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin Aselsan'a verdiği projeye göre nöbetçi Mehmetçiklerin yerini alacak olan "SARP" adı verilen silahlı robot sistemleri uzaktan kumanda ediliyor. Üzerinde makineli tüfek, bomba atar, termal ve takip kameraları bulunan 2 kilometre menzilli SARP tank üzerine de monte edilebiliyor. 
 
SARP sistemine zırhlı, roket saldırılarına karşı dayanıklı konteynerler de eşlik edecek. Böylece geçici üs bölgelerindeki askerlerin hem can güvenliği, hem de soğuk hava koşullarında da arazide barınabilmeleri sağlanacak. 
Projenin "modüler" olması sayesinde operasyon bölgelerinde ve sınırda gerekli görülen noktalarda geçici üs bölgeleri süratle kurulup toplanabilecek. 
ABD ordusu benzer yapıyı Afganistan'da kullanıyor. 
 
Pazarlığa devam
 
Savunma Sanayi İcra Komitesi Türkiye'nin yerli olarak üretmeyi planladığı uçak gemisi konusunda yapacağı seçimi de bir sonraki toplantıya bıraktı, RMK Marine, Sedef ve Desan Tersanesi'nin tekliflerini değerlendiren SSİK, "Firmaların tekliflerini iyileştirmeleri için çalışmalara devam edilmesine" karar verdi. Her yıl ortalama üç kez toplanan SSİK, bir sonraki toplantıda firmaların tekliflerini bir kez daha değerlendirip seçimini yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler