Mehmetçiğe Uçak Bedava

Uygulamaya imkan veren protokol, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalandı.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili olarak; "Münferit asker taşımalarında ilgili yolcu için iç hat yolcu bedeli alınmayacaktır. THY ile yapılan

Mehmetçiğe Uçak Bedava

Uygulamaya imkan veren protokol, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili olarak;
 
"Münferit asker taşımalarında ilgili yolcu için iç hat yolcu bedeli alınmayacaktır. THY ile yapılan bu sözleşmeyle mevcut havalimanları kullanılarak, özel havacılık firmalarına ait uçaklardan da erbaş ve erlerimizin tespit edilen 142 güzergah üzerinden uygun fiyatlarla istifadeyle taşınması sağlanacaktır" dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım;
 
"Rahatlıkla askerlerimiz belirli noktalara çok daha kısa sürede konforlu bir şekilde birliklerine en yakın noktaya ulaştırılabilecekler. Böylece onların enerjilerini daha fazla ülke savunması için hasretmelerine imkan sağlamış olacağız" diye konuştu.
 
Bir hizmetin sürdürülebilir olmasının ancak onun belirli esaslara ve kurallara göre yapılmasına bağlı olduğuna işaret eden Yıldırım, gönüllülük bazında, bedelsiz yapılacak işlerin uzun vadede devamlılığının olmayabileceğini söyledi. 
 
Bu gerçekten hareketle yapılan anlaşma sonucunda şimdilik THY'nin, tarifeli ve tarifesiz seferler için özel bir fiyat uygulama suretiyle bu görevi yerine getireceğini anlatan Yıldırım, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) bünyesindeki bütün üyelerin de aynı şartlarda bu hizmeti yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem