Mehmet Ağar'a ezan jesti

Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Aydın Yenipazar Cezaevi'ne 25 Nisan 2012 günü teslim olan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, ramazan ayında ezan sesinden mahrum bırakılmadı. İmamı b

Mehmet Ağar'a ezan jesti

Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Aydın Yenipazar Cezaevi'ne 25 Nisan 2012 günü teslim olan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, ramazan ayında ezan sesinden mahrum bırakılmadı. 

İmamı bulunmayan Yenipazar Cezaevi önündeki bir direğe takılan hoparlör aracılığı ile Mehmet Ağar tutuklu kaldığı cezaevinden Merkez Camii'nde okunan ezan ve selaları dinleyebiliyor. 

Yenipazar ilçesinde bulunan cezaevine yaklaşık 3 ay önce teslim olan Mehmet Ağar, ilçeyi adeta hareketlendirdi. Cezaevine ziyarete gelen tüm misafirlerine pide yemeden gitmemelerini tavsiye eden ve içeriden verdiği mesajlarla Yenipazar'ı ve ilçe halkını çok sevdiğini belirten Mehmet Ağar'ın cezaevinde ibadetlerini de yapmaya özen gösterdiği öğrenildi. 

44.20120724110626.jpg

Cezaevi yönetiminin de bu nedenle cezaevi önünde bir takım değişikliklere gittiği öğrenildi. Daha önce cezaevinin yenilenmesine ve ilçeye bir helikopter pisti kazandırılmasına vesile olan Mehmet Ağar için cezaevi önündeki bir direğe yerleştirilen hoparlör ile ilçe merkezinde okunan ezan, sela ve vaazların cezaevinde duyulması sağlandı. 

Yenipazar İlçe Müftülüğü ise hoparlörün Mehmet Ağar için değil, cezaevi yakınındaki evlerden ezan sesi duyulmadığı için takıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem