Meğer tesadüf değilmiş!

Başbuğ'un oğlu ile fotoğrafı olan PKK sanığı Hasan Lala çarpıcı açıklamalarda bulundu.Lala; ''Ergin Saygun benim için emniyeti ziyaret etti''dediZaman'a konuşan Lala, Başbuğ'la yakın arkadaş olduklarını kabul etti; ancak terör örgütü üyesi olduğu suçlamas

Meğer  tesadüf değilmiş!

Başbuğ'un oğlu ile fotoğrafı olan PKK sanığı Hasan Lala çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lala; ''Ergin Saygun benim için emniyeti ziyaret etti''dedi

Zaman'a konuşan Lala, Başbuğ'la yakın arkadaş olduklarını kabul etti; ancak terör örgütü üyesi olduğu suçlamasını reddetti. Lala, dönemin 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun'un 13 Nisan 2009'da Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinin sebebinin kendisi olduğunu da kabul etti. Saygun'un Murat Başbuğ'la samimiyetinin kamuoyuna yansımamasını talep ettiğini ama bunun dışında ne kendisiyle görüştüğünü ne de herhangi bir faydası olduğunu anlattı.

9 Nisan 2009 tarihinde İstanbul'da yapılan bir PKK operasyonunda gözaltına alınan 'Burhan' kod adlı Lala'nın evinden, Murat Başbuğ'la fotoğrafları çıkmıştı. Bundan 1 yıl sonra, 22 Temmuz 2010 tarihinde Yeni Akit gazetesi bu fotoğrafı yayımlamıştı. Aynı gün Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklamada fotoğrafın bir arkadaş ortamında tesadüfen çekildiği öne sürülmüştü. Zaman, dünkü haberinde bu karenin tesadüf olmadığını, ikilinin 2003 yılından beri dost olduğunu yazmıştı. Lala, bu bilgileri doğruladı. Fakat, "Ben PKK'lı değilim, ailemde hiç kimse örgüt mensubu değil. Ben tam tersine PKK'dan nefret ederim." savunmasını yaptı. 13 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Lala, "Eğer gerçekten örgüt üyesi olsam serbest kalır mıydım?" diye sordu. Tam tersine, Murat Başbuğ'la arkadaşlığı yüzünden kurban edildiğini öne sürerek, "Aslında ben ikinci gün serbest kalıyordum. Ne zaman ki evimden bu fotoğraflara ulaşıldı, tekrar ifadem alınarak gözaltı sürem uzatıldı." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem