Meclis'ten Somali için yardım atağı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzalı ve “Yardım” konulu yazıda, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunduğuna dikk

Meclis'ten Somali için yardım atağı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzalı ve “Yardım” konulu yazıda, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Bu bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu durum; salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, halkın çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi verdiği malumlarıdır.

Bu sebeple Türk Kızılayı aracılığıyla acil insani yardımda bulunmak amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından bir yardım kampanyası başlatılmış ve T.C. Ziraat Bankası TBMM Şubesi’nde bir yardım hesabı açılmıştır.

Konunun bütün milletvekillerimize ve personelimize duyurulmasını ve isteyenlerin aşağıda belirtilen hesap numarasına uygun göreceği miktarda yardımda bulunmalarını rica ederim.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem