Meclis'te Türban Tartışması

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.AK Partili kadın milletvekillerinin türban ile Meclis'e gelme kararının ardından Chp Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın Genel Kurul'a ceketinin içindeki Atatürk tişörtü ile gelme

Meclis'te Türban Tartışması

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

AK Partili kadın milletvekillerinin türban ile Meclis'e gelme kararının ardından Chp Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın Genel Kurul'a ceketinin içindeki Atatürk tişörtü ile gelmesi dikkat çekti. Yılmaz, AK Partili vekillerin türban ile Genel Kurul'a girmeleri sırasında ceketinin içindeki Atatürk tişörtünü göstereceğini ifade etti.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNDE YER ALAN TEKLİF GENEL KURUL'DA

Genel Kurul'da, Ak Parti'nin Meclis gündemine ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre Genel Kurul'da bugün Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek. Demokratikleşme paketinde yer alan teklif, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Siirt İli Aydınlar İlçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesini öngörüyor.

SPORDA DOPİNG VAKALARINI ARAŞTIRMAK ÜZERE MECLİS'TE KOMİSYON KURULACAK

Meclis'te sporda doping olaylarını masaya yatırmak üzere araştırma komisyonu kurulacak. Ak Parti'nin önerisine göre 5 Kasım Salı günü Genel Kurul'da Türk sporunda yaşanan doping vakalarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergeleri görüşülecek. Genel Kurul'da haftaya Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı ile Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı temel kanun olarak görüşülecek.

TÜRBAN TARTIŞMASI ÇIKTI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ak Parti grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, "Sizin gizli gündeminiz var. Sorum şu; 5 sene sonraki gündeminiz ne olacak? 5 sene sonra "öğretmenler başı açık giremez' diye karar mı çıkaracaksınız? 5 sene sonra 3 yaşındaki çocuğa türban takılacak diyecek misiniz, demeyecek misiniz? Siz 11 yıldır bekleyip bugün niye gündeme getiriyorsunuz biliyor musunuz, seçim yaklaştı, istismar zamanı, istismar mevsimi açıldı. Sandık yaklaştı, oylarınız düşüyor, meydanlarda "benim başörtülü bacım' size onu dedirtmeyeceğiz. Size o istismarı yaptırtmayacağız. Açıklama yapıyorsun, "temizlendim geldim' diye, kapanmayanlar kirli mi, böyle bir mantık olabilir mi" diye konuştu.

"BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da, "Kadın üzerinden, din üzerinden ve başörtüsü üzerinden siyaset yapmayı artık bırakın. Buradan size ekmek çıkmaz. Hac vazifesini yerine getiren arkadaşlarımızdan bir kısmı veya tamamı bundan sonraki özel hayatında başörtüsü kullanmaya karar vermişler ve Meclis'e böyle gelmek arzusundalar. Bu konuda izin ve icazet olmaz. Biz milletvekilleri olarak buna saygı duyarız" diyerek yanıt verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem