Meclis'te refakatçi dönemi

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, yeni yasama yılında Meclise ziyarete gelenlere, işlerinin daha kolay yürümesi ve zamandan kazanılması amacıyla ''refakatçi'' verileceğini açıkladı.Uslu, yarın başlayacak yeni yasama yılı öncesind

Meclis'te refakatçi dönemi

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, yeni yasama yılında Meclise ziyarete gelenlere, işlerinin daha kolay yürümesi ve zamandan kazanılması amacıyla ''refakatçi'' verileceğini açıkladı.

Uslu, yarın başlayacak yeni yasama yılı öncesinde, Mecliste yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Uslu yapılan hazırlıkları son kez gözden geçirdi.

Uslu, giriş kapılarının gerek insan gerekse araç girişi bakımından her türlü elektronik imkanlarla donatıldığını anlattı. Uslu, ''Parlamento binasına, avlusuna açılan her noktada gereken güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Parlamentonun rahat bir çalışma ortamına sahip olması bakımdan tüm birimlerdeki arkadaşlarımız tatil döneminde yoğun bir çaba gösterdiler'' diye konuştu.

Parlamentoya girişte insanlara ilkel yöntemler üst araması yapılması döneminin sona erdiğini ifade eden Uslu, bunun yerine en son teknoloji ile donatılmış elektronik cihazların aldığını belirtti. Uslu, yeni arama cihazlarında her türlü yanıcı, parlayıcı ya da kimyasal özelikte olan maddelerin tespitinin yapılabildiğini ifade etti.

Milletvekilleri ve ziyaretçilerin rahat etmelerini sağlayacak bazı tedbirler alındığını belirten Uslu, şöyle devam etti:

''Söz gelimi, ziyaretçilerin görüşmek istedikleri şahsa ya da makama daha rahat ve kolay ulaşmalarını sağlayacak bazı yeni kararlar alındı. 'Refakatçi' sistemi getiriliyor. Böylece, dışarıdan gelen herhangi bir ziyaretçimize refakatçi verilmek suretiyle gideceği makama daha kolay ulaşması sağlanacak. Bunu ilk defa uygulayacağız. Görevliler, ziyaretçilerimizi gideceği yere ulaştırmak suretiyle onların işlerinin daha çabuk görülmesini sağlayacaklar. Bir de gerek bahçede gerek koridorlarda çarşı pazar gezer gibi ilgisiz bir kısım kalabalıklar da ortadan kaldırılmış olacak. Çünkü burada herkes bir sorunun çözümünü sağlamak adına muhatabıyla görüşmek üzere geliyordur. 'Hangi kapıdan gireceğim, hangi bloka gideceğim, kulis nerede' soruları yerine, refakatçinin ziyaretçiyi doğrudan muhatabına ulaştırdığı bir sistem. Zaman kazandıracak, görüşme imkanlarını artıracak.''

Refakatçi personelin, Meclis kadrosundan temin edileceğini belirten Uslu, ''Basın ve halkla ilişkiler birimimizin yeterli personeli var. Belki onlarla ilgili bir kısım eğitici çalışmaların da hızlandırılmasıyla  görev yerine getirilmiş olacak'' dedi.

-''DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKTEN YANA...''-

Meclis İdare Amiri Salim Uslu, ''Emniyet personeline yönelik bir eğitim çalışması var mı?'' sorusuna, ''Şu anda emniyet personeli, sekreterler ve diğer idari personelle ilgili yoğun bir eğitim programı yapılıyor. Bu programlar birkaç haftadır devam ediyor. Bu eğitim çalışmalarının personelin performansının artırılması açısından gerekli olduğunun bilincindeyiz'' karşılığını verdi.

Uslu, Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararları uygulamaya koyduklarını belirterek, ''Önemli olan bu kararların hangi anlayışla alınmış olduğudur'' dedi.

Kararların, sadece güvenliği sağlama kaygısıyla değil parlamentonun ve siyasetin halka açık olması gerektiği temel ilkesinden hareketle alındığını ifade eden Uslu, ''Temel felsefe, temel yaklaşım, burada yapılan siyaset halk için yapıldığına göre halkın rahatça girebilmesi, muhataplarına kolay ulaşabilmesi, milletvekillerimizin daha verimli çalışmalarının sağlanması bakımından demokrasi, özgürlük ve güvenlik arasındaki ilişkiyi daha çok demokrasi ve özgürlükten yana kullandık'' ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem