Meclis’te "Öcalan" gerginliği

Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni TBMM Anayasa Komisyonu’nda ele alındı. MHP’li Faruk Bal’ın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın söylediğini iddia

Meclis’te "Öcalan" gerginliği

Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni TBMM Anayasa Komisyonu’nda ele alındı. MHP’li Faruk Bal’ın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın söylediğini iddia ettiği Öcalan’ın Kürtlerin lideri olduğu yönündeki sözleri komisyonda da tekrarlamasını istemesi üzerine Beşir Atalay, Faruk Bal’a tepki gösterdi.

"Bu üslubu uygun buluyor musunuz Sayın Başkan? Hiçbir üye hakaret edemez” diyen Atalay, “Kürt düşmanı, millet düşmanı sizsiniz. Yıkım milletvekili, yıkım bakanı sizsiniz; iade ediyorum. Yarım saat oldu tasarıyla ilgili bir şey konuşulmadı. Ayıp be ayıp. Adabı bilmiyorsunuz. Komisyonda konuşma adabını bilmiyorsunuz. Sadece kin ve nefret söylüyorsunuz" diye konuştu.

“Kürtlerin lideri Öcalan’dır” açıklamasını yapmadığını söyleyen Atalay, bu yönde açıklamaların basında yer almasından sonra böyle bir söz söylemediği yönünde açıklama yaptığını dile getirdi. Atalay, “Böyle bir şeyi niye söyleyeyim. Böyle bir şey söylenebilir mi?" şeklinde konuştu.

“Yıkım bakanlığı” söylemine de tepki gösteren Atalay, “Ülkemizi neden terör örgütüne bırakalım, geliştirdiği düşmanlığa bırakalım” ifadelerini kullanarak El Kaide ve El Nusra’ya yardım edilmediği belirtti. Atalay, El Kaide’nin Müslümanlara verdiği zararı kimsenin vermediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem