Meclis üyesi 7 yıldır kayıp

Kırşehir'de 2008 yılında kaybolan AK Parti Belediye Meclisi eski Üyesi Hasan Kırışık'ın kardeşi Mustafa Kırışık, 7 yıl geçmesine rağmen ağabeyinden hala bir haber alınamadığını söyledi.Kerestecilikle uğraşan AK Parti Belediye Meclisi eski Üyesi Hasan Kırı

Meclis üyesi 7 yıldır kayıp

Kırşehir'de 2008 yılında kaybolan AK Parti Belediye Meclisi eski Üyesi Hasan Kırışık'ın kardeşi Mustafa Kırışık, 7 yıl geçmesine rağmen ağabeyinden hala bir haber alınamadığını söyledi.

Kerestecilikle uğraşan AK Parti Belediye Meclisi eski Üyesi Hasan Kırışık'tan 2008 yılında beri haber alınmadığını belirten kardeşi Mustafa Kırışık, 2011 yılında dönemin emniyet müdürünün Kırışık ailesinin toplayarak basın toplantısı düzenlediğini söyleyerek, "Olayın yüzde 90 üzerinde tamamlandığı söylenerek bizler umutlandırıldık ama ne ilginçtir ki ağabeyimin eşi düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılmadı. Bizler umutla bekledik. Bize yapılan bilgilendirmenin üzerinden tam 4 yıl geçti, fakat hala ağabeyimin kayıp olmasının ardındaki sır perdesi aydınlanmadı. Kırışık ailesi olarak ağabeyimin aracının ilk bulunduğu andan itibaren kaybolma hikayesinde kimlerin ihmali varise sadece gerçekleri bilmek istiyoruz" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansına açıklamada bulunan kardeş Mustafa Kırışık, "Ağabeyimin hayatını gözümden önünden geçiriyorum kaybolmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil, normal standartlarda yaşantısı vardı. Ağabeyim kaybolunca sanki Kırışık ailesi trilyonlukmuş gibi gösterildi. Ağabeyimin kayboluşundan 9 gün sonra ise 450 bin liralık ağabeyim adına çıkan sahte imzalı senet de bunu gösterir gibi oldu. Bilirkişi de senedin imzasının sahte olduğunu ortaya koydu. Ben kardeşi olarak daima ilk günkü gibi arama çalışmalarımı yapmaktayım. Hayatını kaybeden babam İlyas Kırışık'ın da mezarı açılarak DNA örnekleri alındı ama bir sonuca ufak bir ize ulaşılamadı. Hayatımızı karartanlarında hayatları kararsın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı ve olayın olduğu gün başkan vekilliği yapan Berat Bıçakcı ise şunları söyledi:

"Mustafa Kırışık beni aradı, "başkanım abim bana mesaj atmış o böyle şeyler yapmazdı" dedi. Bende gelen arama sonrasında dönemin İl Emniyet Müdürü Ahmet Türker'i arayarak durumu izah ettim. Süreç ilerlerken gün boyu istişarelerde bulunuldu. Kırşehir Emniyetinin yanı sıra kayıp Belediye Meclisi Eski Üyemiz için bizlerde Belediye imkanları ile 3 ayrı ekip kurarak kavaklık alanların tamamında arama çalışmaları yaptık. Çalışmalar esnasında saat 15.00 gibi İl Emniyet Müdürü beni arayarak bir yere kardeşini de alarak gelmemi söyledi. Gittiğimiz yerde kayıp olan Hasan Kırışık'ın aracı vardı. Dikkatimi çeken nokta ise belediye ekiplerimiz daha önce bölgeden geçmişlerdi ama Kırışık'ın aracına rastlamamışlardı. "

2011 yılında düzenlenen basın açıklamasıyla dönemin İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, "Bu olayla ilgili ailesiyle bir toplantı yaptık. Bizde bundan önce yaptığımız çalışmalarla birlikte bir çalışma yapıp, sizinle bir araya geldik. Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 gününden beri kayıp. Şu ana kadar birçok tahkikat yapıldı. Bizde, bugüne kadar yapılan çalışmaların üzerine ne yapabiliriz ve ne yapmamız gerektiğini kamuoyuna sormak istedik. Çalışmalardan da anlaşılacağı gibi biz Hasan Kırışık'ı tüm dünya ve Türkiye üzerinde arıyoruz. Yapılan çalışmalarda mesaj çektiğini görüyoruz. Burada üçüncü bir şahsın mesaj çektiğini zannediyoruz. Bugüne kadar hiçbir yerde kendisini gören ve sesini duyan yok" demişti.

Meclis üyesi 7 yıldır kayıp

Meclis üyesi 7 yıldır kayıp

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler