Meclis önünde Hrant Dink eylemi

Bazı sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, Hrant Dink'in öldürüldüğü cinayet davasındaki kararı TBMM önünde otoparkın bahçesine siyah çelenk bırakarak protesto etti.Meclisin Dikmen Kapısı yakınında toplanan grup, ''Asla unutmayacağız, asla affe

Meclis önünde Hrant Dink eylemi

Bazı sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, Hrant Dink'in öldürüldüğü cinayet davasındaki kararı TBMM önünde otoparkın bahçesine siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Meclisin Dikmen Kapısı yakınında toplanan grup, ''Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz, katillerden hesap soracağız'' pankartı açıp, Hrant Dink'in fotoğraflarını taşıdı.

Gruba CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, çeşitli sloganlar atan grup adına yaptığı açıklamada, cinayetin üzerinden 5 yıl geçtiğini, yargılama süreçlerinin Ermeni halkına, Dink'in ailesine, avukatlarına ve arkadaşlarına hakaret ve yeni bir kurşun gibi olduğunu savundu.

''Ve Hrant'a son kurşun 17 Ocak'taki son duruşmada sıkıldı'' diyen Tombul, bu cinayetleri aklayan, üzerini örten bir adalet mekanizması olduğunu iddia etti.

Kürtçe de okunan basın açıklamasının Ermenice metni ise bu dili bilen olmadığı için sadece basın mensuplarına dağıtıldı.

''Sarı Gelin'' türküsünün Ermenice seslendirilmesinin ardından, Meclis önündeki otoparkın bahçesinde bulunan bir ağacın önüne siyah çelenk bırakıldı. Çelengin üstüne bir de ayakkabı koyuldu. Grup daha sonra dağıldı.

Öte yandan Adalet Bakanlığının Milli Müdafaa Caddesi'ndeki, boşaltılan eski ek binası önünde toplanan bir grup, Uludere ve Hopa olayları ile kadına yönelik şiddeti ve Hrant Dink kararını, tiyatro gösterisiyle protesto etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem