Meclis Başkanına suikast girişimi!

Türkiye'yi geçen hafta ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye bugün memleketi Musul’da bir suikast girişimi düzenlendi. Sünni Arap siyasetçi Nuceyfi, Musul’da konvoyunu hedef alan bombalı saldırıdan yara almadan sağ kurtuldu anca 21 kişi yaşamı

Meclis Başkanına suikast girişimi!

Türkiye'yi geçen hafta ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye bugün memleketi Musul’da bir suikast girişimi düzenlendi. Sünni Arap siyasetçi Nuceyfi, Musul’da konvoyunu hedef alan bombalı saldırıdan yara almadan sağ kurtuldu anca 21 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırıda Nuceyfi’nin korumalarından biri ve bir polis şefi yaralandı. Musul ve Nuceyfi’nin kardeşi Atheel’in vali olduğu Ninova kenti, Irak’ta şiddet olaylarının en çok görüldüğü bölgelerden biri.

Usame Nuceyfi, 5 Şubat’ta Türkiye’yi ziyaret ederek Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmişti. Davutoğlu görüşmede son dönemde Irak ile ilgili yaptığı temaslar hakkında Nuceyfi’ye bilgi vermişti. Nuceyfi’nin ise ABD’de yaptığı temaslar hakkında Davutoğlu’na bilgi aktardığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler