Mavi Marmara'da kırmızı bülten talebine ret

Mavi Marmara davasında mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması taleplerini, sanıklara henüz tebligatın gittiğine dair evrak gelmediği gerekçesiyle reddetti.Ga

Mavi Marmara'da kırmızı bülten talebine ret

Mavi Marmara davasında mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması taleplerini, sanıklara henüz tebligatın gittiğine dair evrak gelmediği gerekçesiyle reddetti.

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne uluslararası sularda düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'nin yargılandığı davanın görüldüğü mahkeme, 4 sanık hakkında yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması taleplerini reddetti.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, müşteki ve mağdurların ifadesi alındı. Daha sonra müşteki ve mağdur avukatları, söz alarak talepte bulundu.

Avukatlar, söz konusu 4 sanık hakkında yakalama kararı, kırmızı bülten çıkarılması ve sanıkların iade edilmesini istedi.

Mahkeme, taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, gönderilen tebligatların sanıklara bizzat yapıldığına dair evrakların Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla dosyaya gönderilmesi ve bu evrakların dosyaya girişinin beklenmesine hükmetti.

Heyet, dosyanın geldiği aşamayı ve sanıklara gönderilen tebligatların bizzat sanıklara yapılıp yapılmadığının henüz belli olmadığını dikkate alarak, sanıklar hakkında yakalama kararı, kırmızı bülten çıkarılması ve sanıkların iade edilmesi taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti, ifadeleri alınan mağdur ve müştekilerin davaya katılma talebini kabul ederek, duruşmayı 10 Ekim'e erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler