Mavi Marmara'da flaş karar!

Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan davaya mağdur ve müştekileri

Mavi Marmara'da flaş karar!
Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartıldı.
 
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan davaya mağdur ve müştekilerin ifadeleri alınmasına devam edildi. Duruşmada mağdur olarak ifade veren İHH Başkanı Bülent Yıldırım sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılması gerektiğini belirtti. Duruşmada daha sonra söz alan avukatlar da sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.
 
Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı verdi. Mahkeme, sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler