Mavi Marmara yeniden yola çıkıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan, 31 Mayıs'ta Gazze'ye bin ton sembolik yardım götürmek üzere bir gemi hazırlandığını söyledi. Sinan, haziran ayı ortalarında da Avrupa'dan 15 geminin yardım için yola çıkac

Mavi Marmara yeniden yola çıkıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan, 31 Mayıs'ta Gazze'ye bin ton sembolik yardım götürmek üzere bir gemi hazırlandığını söyledi. Sinan, haziran ayı ortalarında da Avrupa'dan 15 geminin yardım için yola çıkacağını kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara'ya baskının ardından İHH, bölgeye yeniden yardım götürmek için hazırlık yapıyor. Haziran ayının ikinci yarısında Avrupa'dan Mavi Marmara'nın da içinde bulunduğu 15 gemi kalkacağını belirten İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan, katılımcı ülkelerin belirlendiğini ve internet sayfalarında ayrıntılı bilgilerin yer aldığını söyledi.

19 Avrupa ülkesinden sivil aktivistlerin desteğini aldıklarını belirten Sinan, "Doğrudan Gazze'ye gidilecek. Gazze halkı Mavi Marmara'yı milat etmiş. Biz Gazze'de unutulduğumuzu düşünüyorduk. Dünya Müslümanları bizi unuttu diyorduk. Kendi kaderimizle baş başa öleceğimizi sanıyorduk. Mavi Marmara'dan sonra yeniden umutlandık. Mevcut yönetimlerin reflekslerini esas almışız. Ama, halkın refleksleri bambaşka imiş. " dedi.

Gazze limanında 'Mavi Marmara' anıtı inşa edildiğini kaydeden Sinan, Gazzeli kanaat önderlerinin de kendilerine, "Her ne kadar 9 kardeşimizin şehit olmasına neden olsa da hayırlı bir olaydır ve sizinle kan kardeşi olduk" dediklerini aktardı. Kendilerine üst düzey bir sevgi oluştuğunu vurgulayan Sinan, ikinci 'Özgürlük Filosu'nun haziran ayında yola çıkacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler