Marmaray'ın cefasını çektik, safasına süreceği

Projenin başladığı 2004 tarihinden itibaren Üsküdar Meydanının büyük bir bölümünün kapandığını, yaya ve araç trafiğinin oluşturduğu karmaşa nedeniyle insanların adeta Üsküdar'a gelmekten korkar hale geldiğini belirten Türkmen; "Bu durum en fazla esnafımız

Marmaray'ın cefasını çektik, safasına süreceği

Projenin başladığı 2004 tarihinden itibaren Üsküdar Meydanının büyük bir bölümünün kapandığını, yaya ve araç trafiğinin oluşturduğu karmaşa nedeniyle insanların adeta Üsküdar'a gelmekten korkar hale geldiğini belirten Türkmen; "Bu durum en fazla esnafımızı rahatsız etti, gerçekten ekonomik kayıp nedeniyle Üsküdar esnafı can çekişir hale geldi. Buna bir de tarihi kazılar nedeniyle projenin uzaması eklenince Üsküdarlıların zihninde şüpheler belirdi. Ancak biz Başbakanımızdan 29 Ekim 2013 tarihini duyduktan sonra esnaf ziyaretlerimizde, site toplantılarında ve teşkilat programlarında bunu dile getirerek herkesten sabırlı olmasını istedik. Zira biliyorduk ki Başbakanımız bir söz verdi mi bunun gerçekleşmesi için tüm imkânları seferber eder. Hamdolsun Üsküdarlılara karşı mahcup olmadık" dedi.

Özellikle ücretsiz taşımanın yapıldığı 15 gün süresince Üsküdar esnafının bayram ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen; "Çarşıda gezip hal hatır sorduğumuzda aldığımız cevaplar bizi mutlu ediyor, bakıyorsunuz 30 kasa balık satan esnaf bu gün 50 kasadan, 60 kilo döner satan esnaf da 100 kilodan bahsediyor. İmamlarımız camiilerde vakit namazlarının dahi cuma namazı gibi tıklım tıklım kılındığını söylüyor. Önceden Üsküdar'a uğramayan yabancı heyetlerle şimdi Marmaray istasyonunda randevulaşıyoruz, görünen o ki Üsküdarlılar olarak Marmaray'ın cefasını en çok biz çektik, safasını da en çok biz yaşayacağız."
 
Başbakanın Kalesi olarak bilinen Üsküdar kime emanet edilecek?
 
Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer alan Türkmen, aralarında Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı, Klasik Türk Sanatları Vakfı gibi çeşitli vakıf ve STK'larda da çalışmalar yürütüyor.

2004‘de önceki başkan merhum Mehmet Çakır ile birlikte başkan yardımcığı görevine gelen, 10 yıldır Üsküdar'a hizmet veren ve dolayısıyla ilçeyi yakından tanıyan Hilmi Türkmen bu tecrübesini yine ilçe halkına hizmet için kullanmayı hedefliyor.

Üsküdar'ı iyi tanıyan ve seven Türkmen eğitim, kültür ve sanat alanlarında da Üsküdar halkına kalıcı hizmetler sunabilmek için özel bir ekiple projeler üretiyor. Bu projelerde "bugünün dinamosu, yarınının güvencesi" olarak tanımladığı gençleri de es geçmemiş.

Görevi sırasında yürüttüğü projelerle Üsküdar'ın tarihi ve sosyal dokusunu iyi tahlil etme imkanı bulduğunu söyleyen Türkmen ilçeyi bir kültür ve turizm merkezi yapmayı amaçlıyor.

Hilmi Türkmen'in diğer adaylara karşı en büyük avantajı yaptığı çalışmalarla Üsküdar halkının ve parti teşkilatının sevgisini kazanmış olması.

35. İstanbul Maratonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile açılışta birlikte görüntülenen Türkmen bu yarışta oldukça iddialı olduğunu gösteriyor.
 
Siyasette son ana kadar kesin ifadeler kullanmak zor olsa da Üsküdar halkının da yakından tanıdığı Hilmi Türkmen, ilçe genelinde yeni başkan olarak konuşulmaya başlanmış durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem