Maraton başlıyor! AK Parti ve MHP...

AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, hükümet programını yazma çalışmalarına başladı. ‘Yeni Türkiye’ vurgusu yapılacak hükümet programının en önemli vaatlerinden biri yeni Anayasa olacak. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici, özgürleştiric

Maraton başlıyor! AK Parti ve MHP...

AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, hükümet programını yazma çalışmalarına başladı. ‘Yeni Türkiye’ vurgusu yapılacak hükümet programının en önemli vaatlerinden biri yeni Anayasa olacak. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici, özgürleştirici ve sivil bir Anayasa’nın gerekliliğinin altı çizilecek.

EŞİT VATANDAŞLIK VURGUSU

Programda, her türlü temel hakkın, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, düşünce ve inanç özgürlüğünün temeli olarak ‘toplumsal meşruiyet’ kavramı ön plana çıkarılacak. Yeni Anayasa’nın, ortak aidiyeti en geniş kapsamıyla benimseyen, eşit vatandaşlık anlayışını baz alan bir yapıda olmasının gerekliliğine değinilecek. Hükümet programında, yeni Anayasa bağlamında, başkanlık sistemine de yer verilecek. Başkanlığın çağdaş ve etkin bir sistem olduğu, bu sayede istikrarsızlığın önüne geçilebileceği savunulacak. AK Parti, koalisyon görüşmelerindeki yapıcı tutumu ve Türkiye’deki iki ana damardan birini temsil etmesi nedeniyle, yeni Anayasa konusunda ilk olarak CHP ile temas kurmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler