Maps artık daha kişisel

 Google, San Francisco’da başlayan geleneksel I/O Conference etkinliğinde Google Maps’in yeni görünümünü tanıttı. İnternet kullanıcılarının gözden geçirmesi google.com/maps/preview adresinde kayıt yaptırılabilen yeni Google Maps, ana ekranının altında sah

Maps artık daha kişisel

 

Google, San Francisco’da başlayan geleneksel I/O Conference etkinliğinde Google Maps’in yeni görünümünü tanıttı.
 
İnternet kullanıcılarının gözden geçirmesi google.com/maps/preview adresinde kayıt yaptırılabilen yeni Google Maps, ana ekranının altında sahip olduğu küçük kutucuklarla öne çıkacak. Kutucuklarlar birçok ekran görüntüsüne sıçrayabilmenizin yanı sıra, lunduğunuz haritadan üzerinde arama yapmak için sol üst köşedeki çubuğu kullanabileceksiniz.
 
Arama çubuğunda ‘eğlence mekanları veya Çin restoranları’ gibi spesifik aramalar yapabileceğiniz gibi, yaptığını en son üç aramada kutuda belirecek. Aramalarda beliren mekanlar, ilgi noktaları olarak işaretlenecek ve siz o mekanların yakınındayken bir eğlence mekanına ya da Çin restoranına yaklaştığınızı fark edebileceksiniz. Dahası, mekan değerlendirme uygulamaları gibi, arkadaşlarınızın bulunduğu yerleri ve o yerler hakkında verdikleri puanları da görebileceksiniz.
 
İşletmeleri arama çubuğunda ya da harita üzerindeki ismi üzerine tıkladığınız zaman seçerek, ortaya çıkan iğne ile önerilen yolları görebilekcesiniz. İşletmenin üzerinde tıkladığınızda, açılacak kutucukta adres ve çalışma saatleri görülecek. Aynı kart üzerinde navigasyon için ‘directions’ (yönergeler) ve lokasyonu kaydetmek için ‘star’ (yıldız) seçenekleri bulunacak.
 
STREET VIEW UNUTULMADI
 
Eğer spesifik bir mekana daha yakından bakmak isterseniz, Google Street View ikonuna tıklayarak belli mekanın birçok fotoğrafını görebilirsibiz. Maps, yaptığınız aramaları kaydederek, tercihlerinizi belirleyecek ve zamanla size mekan önerilerinde de bulunacak.
 
Fotoğraf kalitesi yüksek puan alan yeni Google Maps, haritanın altında bulunan Google Earth view seçeneğiyle size baktığınız yerin uydudan görünümünü de gösterecek.
 
Ana ekranın altındaki film şeridi gibi kutularda, fotoğraflar arasında gezinebilirsiniz. Fotoğraflar, Google +, Picasa ve Android kullanıcıları tarafından mekan içlerinde çekilen 360 derece fotoğrafları içeren Photo Spheres kaynaklarından geliyor.
 
Google Maps üzerinde belli bir adrese gitmek için çeşitli vasıtlarla ulaşım imkanlarını, yürüme mesafesini ve toplam varış sürelerini görebileceksiniz. Günlük ulaşım derdinde birçok kişiye yardımcı olabilecek bu özellik ve diğerleri, beta sürümü yayımlanan yeni Google Maps üzerinde gözden geçirilebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem