Manisa Emniyet Müdürünün açığa alınmasını yorumladı

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa İl Emniyet Müdürü'nün açığa alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, kurallara uyulup uyulmadığı konusunda inceleme başlattıklarını ve bu yüzden emniyet müdürünü açığa aldıklarını söyledi.Bu yıl 6'ıncısı düzenlene

Manisa Emniyet Müdürünün açığa alınmasını yorumladı

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa İl Emniyet Müdürü'nün açığa alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, kurallara uyulup uyulmadığı konusunda inceleme başlattıklarını ve bu yüzden emniyet müdürünü açığa aldıklarını söyledi.

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışı ATO Congresium'da gerçekleşti. Kurdele kesiminin ardından İçişleri Bakanı Altınok, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Manisa İl Emniyet Müdürü'nün dün açığa alındığı hatırlatarak, açığa alınmasının operasyon kapsamında kelepçe takılan kadınlara usulsüz kelepçe takılmasından dolayı mı kaynaklandığını sorması üzerine Altınok, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devleti. Hukuk devletinin gerekleri neyi gerektiriyorsa onu yapmak lazım gelir. Basında gündeme gelmiş olan bir kelepçe takma konusu var. Kadınlara yapılmış olan kelepçe takma hususu var. Kelepçe takmanın hukukta prosedürü var. O prosedürlere uygun mu değil mi, o hukuki prosedürlerin gerekleri yerine getirilmiş mi, getirilmemiş mi noktasında Sayın Başbakanın talimatıyla bir inceleme soruşturma başlattık. Bu soruşturmanın selameti açısından da açığa aldık. Tedbirdir bu idari tedbirdir. Soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuru var mı yok mu değerlendirip ona göre karar vereceğiz" karşılığını verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ELEMANLARINI TEMİZLEYENE KADAR SİLVAN'DAKİ 3 MAHALLEMİZDEKİ OPERASYON DEVAM EDECEK"

Silvan'da devam eden operasyonlarla ilgili soruya ise Bakan Altınok, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz her zaman ifade ediyor. Bende ifade ediyorum. Sonuç alınıncaya kadar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde elinde silahlı şahıslar topraklarımızda var olduğu müddetçe biz bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Onunla alakalı planlı bir operasyondur. Orada terör örgütü elemanlarını temizleyene kadar Silvan'daki 3 mahallemizdeki operasyon devam edecek."

2014 LYS ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasıyla ilgili Altınok, konudan bilgisi olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem