Malül sayılmayan gaziler birleşiyor

Terörle mücadele sırasında malül sayılmayacak derevede yaralanan kiminin bacağında kısalık bulunuyor. Kimisi de vücudunda kurşun ve şarapnel parçaları ile hayatını sürdürüyor. Çıktıkları operasyonlarda canlarını ortaya koyan ve gazilik haklarını alamayan

Malül sayılmayan gaziler birleşiyor

Terörle mücadele sırasında malül sayılmayacak derevede yaralanan kiminin bacağında kısalık bulunuyor. Kimisi de vücudunda kurşun ve şarapnel parçaları ile hayatını sürdürüyor. Çıktıkları operasyonlarda canlarını ortaya koyan ve gazilik haklarını alamayan gaziler birleşiyor.

Gurup adına açıklama yapan Malül sayılmayan gazi Mehmet Binici devlet tarafından üvey evlat muamelesi gördüklerini belirterek ‘’yasalar tarafından mağdur edilen ve devletimiz tarafından üvey evlat muamelesi gören binlerce mağdur edilmiş malül sayılmayan gazilerden biriyim. Vatani görevimizi yaparken kimimiz teröristlerle girilen çatışmada, kimimizde talihsiz kazalarda yaralandık. Okullarda öğrendiğimiz askerde ölen şehit yaralanan gazidir’’ dedi.

‘’İçimizdeki vatan sevgisiyle ve devletimiz bizlere sahip çıkar düşüncesiyle kendi devletimizle karşı karşıya gelmekten çekindik’’ diyerek sözlerini sürdüren Binici ‘’çünkü bizler bu vatan toprakları için gerekirse canımızı seve seve feda ederdik. Gel gelelim uğrunda yaralandığımız ülkemizde sakatlık az denilerek gazi sayılmadık. Üç kuruş maaşı bir madalyayı bile bizlere çok gördüler. Kendi kaderimize terk edildik. Namerde muhtaç olduk. Bir türlü bizler için bir düzenleme yapılmadı. Kimimizin ayağı kısa, kimimizin parmakları yok. Kimimizin de bacağında terör kurşunu var. Hiç bir gazilik hakkından yararlanamıyoruz. Oysaki bizler bu sakatlıkla askere gitsek çürük alırız. Yılardır gazilik onurumuzu almak için mücadele ediyoruz bu mağduriyeti basın aracılığıyla duyurmaya çalıştık. Yine bizler için bir yasal düzenleme yapılmadı. Umarım devletimiz sesimize kulak verir. Binlerce piskolojisi bozulmuş malül sayılmayan gazisine sahip çıkar’’ dedi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler