Malkoçoğlu attan düştü

 Yüzlerce defa ata bindiğini; ama ilk kez attan düştüğünü söyleyen Arkın, Ankara Kalesi'ne yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.Altındağ Belediyesi tarafından organize edilen Ankara Kale Festivali, mehter takımı ve Seğmenlerin gösterileriyle başladı. Festival k

Malkoçoğlu attan düştü

 

Yüzlerce defa ata bindiğini; ama ilk kez attan düştüğünü söyleyen Arkın, Ankara Kalesi'ne yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.

Altındağ Belediyesi tarafından organize edilen Ankara Kale Festivali, mehter takımı ve Seğmenlerin gösterileriyle başladı. Festival kapsamında Türk sinemasının ata iyi binmesi ve filmlerinde kale fethetmesiyle tanınan 'Malkoçoğlu' lakaplı Cüneyt Arkın'ın, Ankara kalesine atla çıkması planlandı. Ancak Cüneyt Arkın, daha yürüyüş başlamadan attan düştü. Arkın, yürüyüş için Altındağ Belediyesi bahçesinde ata bindi; ancak, atın kalabalık nedeniyle huysuzlaşması nedeniyle Cüneyt Arkın attan düşerek yere yuvarlandı.

Festivalde ata binerek kortej önünde kaleye girmesi planlanan Malkoçoğlu, belediye önündeki çimlerde ata binmek istedi. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle huysuzlaşan ata binmeye çalışan Malkoçoğlu, ilk denemesinde atın kendini yere atmasıyla başarısız oldu. Bu sırada görevliler vatandaşları uzaklaşmaları için uyardı.

Sahibi ve Malkoçoğlu tarafından sakinleşmesi için bir süre çimler üzerinde gezdirilmesi de huysuz atı sakinleştirmedi. Ata binmek için iki deneme daha yapan Malkoçoğlu, atın kendisini atacağını anlayınca atlayarak yere düştü. Malkoçoğlu, attan düşmesi nedeniyle ayağını incitti.

Hayatında yüzlerce kez ata bindiğini; fakat ilk kez düştüğünü söyleyen Cüneyt Arkın, "Ben ata 500 kişinin içinde de binerim; ama bu ata sahibinden başka kimse binemez." dedi.

Bir gazetecinin, "Malkoçoğlu da mı?" sorusuna Arkın, "Malkoçoğlu da binemez. Kendi atım olsa 500 kişinin içinde de binerim." dedi. Üç kez attan düşen Malkoçoğlu, ayağını incitmesine rağmen Ankara Kalesi'ne yürüyerek tırmandı. Huysuz at ise, Cüneyt Arkın'ın önünden kaleye çıktı. Kaleye tırmanışı sırasında zorlanan Cüneyt Arkın, kendisi için çağrılan ambulansa binmeyerek yürümeyi tercih etti. Cüneyt Arkın, vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde kaleye girdi.

Festivale katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Ankara'nın Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu festivalin daha geniş kapsamlı olarak geleneksel hale getirilmesini istedi.

Festivale katılan Arkın ve Özak bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem