Maliye'de şok! Görevden alındı...

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci görevden alındı. Cuma itibariyle görevden alındığı kendisine tebliğ edilen Kilci'nin büyük bir şok yaşadığı ve izne çıktığı öğrenildi. Kilci'nin yerine halen Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk'ün

Maliye'de şok! Görevden alındı...
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci görevden alındı. Cuma itibariyle görevden alındığı kendisine tebliğ edilen Kilci'nin büyük bir şok yaşadığı ve izne çıktığı öğrenildi. Kilci'nin yerine halen Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk'ün atanacağı belirtiliyor. Bakanlık, Hükümete bu kadar yakın ve Gelir İdarisi Başkanlığı'nın tepesindeki bürokratın görevden alınmasıyla büyük bir şok yaşadı.
Vatan'ın haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bakanlıkta aylar önce başlayan ve onlarca üst düzey bürokratın görevden alınmasıyla ilgili "idari bir karardır" açıklaması yapmıştı.
 
YERİNE ERTÜRK
Kilci'nin yerine Adnan Ertürk'ün atanacağı belirtilirken, Ertürk halen Vergi Denetim Kurulu Başkanlığını sürdürüyor. Ertürk'ten boşalacak başkanlık görevine ise, kurulda başkan yardımcılığı yapan Hüseyin Karakum'un getirileceği belirtiliyor.
 
KİLCİ KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Kilci, 1990 yılında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı 2001 yılında Maliye Başmüfettişliğine atandı. Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Kilci, Bursa Defterdarlığı yaptı. 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına atanan Mehmet Kilci, 2009 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığına atandı. Kilci, halen Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci'nin de kardeşi. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci'nin görevden alınmasının ardından gözler kardeşi Müsteşar Kilci'ye çevrilirken, şu anda onunla ilgili bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler