Maliye 'Balkız'ların peşinde

Yabancı plakalı 50 bin araca yazdığı cezaları tahsil edemeyen Maliye Bakanlığı, Sarı Mercedesler'i yakın takibe aldı.Yabancı taşıtlar için geçici giriş belgesinin 2009'da uygulamadan kaldırılmasıyla büyük gelir kaybına uğrayan Maliye Bakanlığı, İlyas Salm

Maliye 'Balkız'ların peşinde

Yabancı plakalı 50 bin araca yazdığı cezaları tahsil edemeyen Maliye Bakanlığı, Sarı Mercedesler'i yakın takibe aldı.

Yabancı taşıtlar için geçici giriş belgesinin 2009'da uygulamadan kaldırılmasıyla büyük gelir kaybına uğrayan Maliye Bakanlığı, İlyas Salman'ın başrolde oynadığı ve bir döneme damgasını vuran filmin en önemli unsurlardan Sarı Mercedesler'in peşine düştü.

Çünkü triptik (geçici giriş/ geçiş belgesi) uygulamasının kaldırılması Maliye'nin trafik cezalarının tahsilinden elde ettiği gelire darbe indirdi. Bunun üzerine bakanlık, 10 milyon TL'yi geçen trafik cezalarını tahsil etmek için arayışa girdi.

4444444444444.20120823104442.jpg

Yabancı plakalı 50 bin araca yazılan trafik cezaları tahsil edilemedi. Maliye Bakanlığı, büyükelçilik ve konsolosluklar marifetiyle cezaları tahsil etmek için yurtdışında "takip" başlattı.

Ceza makbuzundaki yabancı araç plakaları Dışişleri Bakanlığı üzerinden gönderilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem