Mali disiplinden taviz yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında, 2013 yılı Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi.Bu yılın Ocak ayında bütçenin 5,9 milyar lira fazla verdiğini ifade eden Bakan Şimşek, Ocak ayında bütçe harcamalarının 30,9 milyar lira, gelirleri

Mali disiplinden taviz yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında, 2013 yılı Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi.

Bu yılın Ocak ayında bütçenin 5,9 milyar lira fazla verdiğini ifade eden Bakan Şimşek, Ocak ayında bütçe harcamalarının 30,9 milyar lira, gelirlerin ise 36,9 milyar lira olarak gerçekleştiğini anımsattı.
 
Bütçe dengesindeki bu olumlu gerçekleşmede genel olarak bütçe gelirlerindeki artışın olumlu bir rol oynadığını belirten Şimşek, 2012 yılının son aylarında gerçekleşen özelleştirme gelirlerinin bu yılın Ocak ayında bütçeye 4,2 milyar lira olarak aktarıldığını, böylece 2013 yılı bütçesinde özelleştirme gelirleri olarak öngördükleri 4 milyar liralık hedefi yılın ilk ayında yakalamış olduklarını ifade etti.
 
Vergi gelirlerinin de 2012 yılında aldıkları tedbirler ile iç talebin ivme kazanması sayesinde Ocak ayında 28,4 milyar lira olarak gerçekleşerek geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21'lik bir artış gösterdiğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:
 
''Tabi şunu da ifade etmek isterim, bütçedeki olumlu görünüm hiçbir şekilde mali disiplinden taviz vermemize sebep olmayacaktır. Bütçe harcamalarında tedbirli davranmaya devam edeceğimizin tekrar altını çizmek istiyorum. Hedefimiz, orta vadede bütçe açıklarını ve borçluluk oranlarını daha da azaltarak ülkemizin istikrarını devam ettirmektir.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler