Mahkemeden Başbuğ'a ret

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı davasının bugün 57. duruşması görülüyor.Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da, bugün ilk kez hakim karşısında."İnternet Andıcı" davasında eski Genelkurmay Başkanı

Mahkemeden Başbuğ'a ret

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı davasının bugün 57. duruşması görülüyor.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da, bugün ilk kez hakim karşısında.

"İnternet Andıcı" davasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, dava dosyası için yetkisizlik ve görevsizlik talebinde bulundu ve dosyanın Yüce Divan'a gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti Başbuğ hakkında "görevsizlik" ve "takipsizlik" kararı verilmesi talebini reddetti.

Sanıkları arasında emekli Org.Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu davada, Başbuğ'un 'darbeye teşebbüs' ve 'örgüt yöneticiliği' suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet ile 22.5 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem