Mağdur askerler eylem yaptı...

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası kapsamında eski Başbakan Tansu Çiller ve eski milletvekili Merve Kavakçı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin müşteki olarak ifadesinin alınmasına karar verilmişti. Çiller, ifadesini yaz

Mağdur askerler eylem yaptı...

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası kapsamında eski Başbakan Tansu Çiller ve eski milletvekili Merve Kavakçı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin müşteki olarak ifadesinin alınmasına karar verilmişti. Çiller, ifadesini yazılı olarak mahkemeye sunacağını bildirirken, Merve Kavakçı ve diğer isimler ise adliyeye geldi. Adliyedeki ifade işlemleri sürerken, 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler adliye önünde eylem yaptı. "Adaleti küreselleştirmek insanlığa borcumuzdur" yazılı pankart açan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi eski askerler, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı derneğin başkan yardımcısı emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları okudu. Hacımustafaoğulları, "Darbeci cunta, darbe düşüncesine karşı olanları tasfiye etmek ve hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla ordu içerisinde kurumsal hiyerarşi dışında farklı bir illegal örgütlenmeden de faydalanmıştır. Bu örgütlenme Batı Çalışma Grubu terör örgütüdür. BÇG örgütü amaçlarına ulaşmak için darbe karşıtı olarak değerlendirilen unsurları bastırmak için 5 bine yakın TSK personelini tavsiye ettirmiştir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem