Madenciye zorunlu sigorta yapılacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün maden işçilerinin "zorunlu ferdi kaza sigortası" için ihale yapacak.Zonguldak'ta kurulu bulunan ve müesseseleriyle yerin metrelerce altından kömür çıkartan Türkiye Taşkömürü Kurumu, bünyesinde çalışan yaklaşık 8

Madenciye zorunlu sigorta yapılacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün maden işçilerinin "zorunlu ferdi kaza sigortası" için ihale yapacak.

Zonguldak'ta kurulu bulunan ve müesseseleriyle yerin metrelerce altından kömür çıkartan Türkiye Taşkömürü Kurumu, bünyesinde çalışan yaklaşık 8 bin 800 işçisini zorunlu ferdi kaza sigortası ile sigortalatacak. Kurumun maden ocaklarına inen tüm daimi personel ve geçici görevliler için Ferdi Kaza Sigortası teminatı istendi.

Deprem, göçük, toprak kayması, yer kayması, kar ağırlığı, fırtına, yıldırım veya yanardağ püskürmesi; sel ve su baskını; patlayıcı, parlayıcı ve yakıcı maddeler; beklenmeyen şekilde yayılan zehirli gazların teneffüsü nedeniyle meydana gelen kazaların sebep olduğu her türlü hastalık, vücutta oluşan tahribat, sakatlık ve ölümün teminat kapsamında olması istendi.

Sigorta limitleri ise kişi başı ölüm 150 bin TL, kişi başı sürekli sakatlıkta da 150 bin TL olarak belirlendi. İhale kapsamındaki sigorta süresinin 1 yıl olduğu belirtildi.

Madenciye zorunlu sigorta yapılacak

Madenciye zorunlu sigorta yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem