Maden şehitleri şehit sayılmayacak

Hükümet, Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından ölen işçiler için "sivil şehitlik" unvanından vazgeçti, işçiler şehit haklarından yararlanabilecekler, ancak sivil şehitlik unvanı alamayacaklar."SİVİL ŞEHİTLİK" ÜNVANI VERİLMEYECEKDün Bakanlar Kurul

Maden şehitleri şehit sayılmayacak

Hükümet, Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından ölen işçiler için "sivil şehitlik" unvanından vazgeçti, işçiler şehit haklarından yararlanabilecekler, ancak sivil şehitlik unvanı alamayacaklar.

"SİVİL ŞEHİTLİK" ÜNVANI VERİLMEYECEK

Dün Bakanlar Kurulu toplantısında mevcut yasayı ve sivil şehitlik ile ilgili hazırlanan taslak çalışmalardan sonuç çıkmadı. Hükümet, sadece Soma işçileri için sivil şehitlik unvanının getirilmesi konusunda sıkıntı yaşadı. Bu düzenlemenin geriye dönük işlemesi ve bundan sonra da iş kazalarında ölenler için aynı düzenlemenin istenebileceği gibi formülleri değerlendiren Hükümet, ölen işçilere "sivil şehitlik" unvanını vermekten vazgeçti, ancak işçilerin yakınları tüm şehitlik haklarından yararlanabilecekler.

ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK

Meclis'e gelmesi beklenen yasal düzenleme de ölen işçilerin yakınlarına ölüm aylığı bağlanması, yakınlarından bir kişinin devlet kurumlarında istihdam edilmesi, okuyan öğrencilere devlet bursu verilmesi gibi düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler