Maden için rekor başvuru!

Türkiye Soma'daki maden faciası ile sarsılırken Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu, maden işçiliği için 115 kadro açtı. İş için yaklaşık 4 bin kişi başvurdu. SOMA'YA RAĞMEN YÜZDE 30 ARTIŞ Soma'daki faciaya rağmen başvurularda geçen yıla oranla yüzde 30

Maden için rekor başvuru!
Türkiye Soma'daki maden faciası ile sarsılırken Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu, maden işçiliği için 115 kadro açtı. İş için yaklaşık 4 bin kişi başvurdu.
 
SOMA'YA RAĞMEN YÜZDE 30 ARTIŞ
 
Soma'daki faciaya rağmen başvurularda geçen yıla oranla yüzde 30 artış var. Bu artışın nedeni, kentteki işsizlik sorunu.
 
115 KİŞİ HAZİRAN'DA İŞBAŞI YAPACAK
 
İşçi adayları 5 kişilik komisyon önünde bazı uygulamalı testlere tabi tutuldu. 4 metrelikmaden direği taşıyan adaylar, kazma, kürek ve baltaları nasıl kullandıklarını uygulamalı olarak gösterdi. 115 kişi, yapılacak değerlendirmelerin ardından Haziran ayında işbaşı yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem