LYS'ye başvuracaklar dikkat!

 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları pazartesi başlayacak. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında yapılacak LYS'ye başvurular, 22 Nisan'da başlayacak, 29 Nisan'da sona erecek ve başvuru s

LYS'ye başvuracaklar dikkat!

 

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları pazartesi başlayacak.
 
ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında yapılacak LYS'ye başvurular, 22 Nisan'da başlayacak, 29 Nisan'da sona erecek ve başvuru süresi uzatılmayacak.
 
LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmadığından adayların, başvurularını yapmadan önce ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsayan 2013 ÖSYS kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
LYS, başvuruları internet aracılığıyla ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu, merkez aracılığıyla yapan adaylar, 2 TL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek.
LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun 5 LYS'den, istedikleri sınava katılabilecek.
 
Adaylar; Akbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve Deniz Bank'ın tüm şubeleriyle internet bankacılığı aracılığıyla yada tüm PTT işyerlerinden veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ücretler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile sınav ücretini yatırılabilecek.
 
LYS başvuruları için adayların, girecekleri LYS'lere karar vermeleri (Adayların LYS'lerin tamamına katılarak kendileri için tüm LYS puan türlerinin hesaplanmasını sağlamaları önerilir), sınav ücretini yatırmaları, internet veya bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurularını yapmaları gerekiyor.
Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların, "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeleri, yazıcıdan çıktı almaları ve bu çıktıyı yerleştirme işlemine kadar saklamaları gerekiyor.
 
ÖSYM, başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak.. Adayların, başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre içinde başvuru bilgilerini ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr adresinden mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler